Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: zeven buitenlanders gered uit zee, en nog veel meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 23 januari 2023 tot en met zondag 29 januari 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een in Phuket gezochte verdachte is in Bangkok gearresteerd wegens brandstichting en het naar verluidt proberen een bewaker van een slangenboerderij in Phuket 11 jaar geleden te vermoorden. De verdachte zou ook betrokken zijn geweest bij wat Thaise media hebben bestempeld als een beruchte Chinese maffiabaas, 'Tuhao'.
  2. Phuket ziet meer activiteiten van toeristen, aangezien het toerisme nu op 50% ligt in vergelijking met pre-pandemische niveaus, volgens de directeur van de Tourism Authority of Thailand Office in Phuket.

Het aantal bezoekers aan Phuket van januari tot december 2022 bedroeg in totaal 9.26 miljoen, waarvan 53.6% binnenlandse toeristen en 46.4% internationale toeristen, wat het hele jaar door 233.38 miljard baht aan toeristeninkomsten naar Phuket pompte.

3. Een jetski- en parasailoperator kreeg een boete van 60,000 baht nadat hij de regels had overtreden en opereerde op een beschermd strand in Thalang.

Surin Beach is een beschermd strand (White Beach Project) waar maritieme activiteiten verboden zijn. Deze activiteiten irriteren strandgangers en zwemmers en zijn niet veilig voor hen.

4. Meer dan 158,000 Thais en buitenlanders bezochten Phuket voor het Chinese Nieuwjaarsfestival dat minstens 2.6 miljard baht opleverde, zei de TAT-autoriteit.

Er waren in totaal 121 internationale vluchten van 40 luchtvaartmaatschappijen die 24,809 passagiers vervoerden, terwijl in totaal 121 binnenlandse vluchten 17,155 passagiers vervoerden.

5. De Royal Thai Navy heeft zeven buitenlandse toeristen en een kapitein van een boot gered na een gevecht met de golven in Phuket.

Een vissersboot met aan boord zeven buitenlandse toeristen in het zuiden van Phuket kampte met sterke golven in de zee. De navigator op de boot was kapot waardoor de kapitein niet in staat was om ze terug naar de wal te brengen.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.