Drie Chinese mannen gered na kapotte zeilboot in de Krabizee

Krabi-

Drie Chinese mannen zijn gered nadat een zeilboot het begaf door de harde wind nabij een eiland in Krabi.

De Krabi Marine Police vertelde de Phuket Express dat op zaterdag (28 januarith) kregen ze bericht dat een mast en motor van een zeilboot kapot waren. De zeilboot dreef in de buurt van het Vierde Eiland (Koh See).

Ze gingen naar de locatie waar ze de zeilboot genaamd 'Suntess' vonden. De mast van de boot was gebroken. De marinepolitie van Krabi vertelde de Phuket Express dat de zeilboot in China was geregistreerd. Er werden drie mannelijke Chinezen gevonden: de heer Mu Zezhi, 47, de kapitein van de boot, de heer Jing Peng, 38, en de heer Mu Deng, 47.

De drie Chinese mannen vertrokken vanuit een jachthaven in het subdistrict Pak Nam om nabijgelegen eilanden te bezoeken. Terwijl ze teruggingen naar de jachthaven, was er harde wind waardoor hun mast brak en ook de bootmotor raakte. De motor was kapot voordat de drie mannen de Krabi Marine Police belden.

Ze droegen allemaal reddingsvesten. Niemand raakte gewond. Het anker werd gedropt in afwachting van het later terugtrekken van de zeilboot, vertelde de Krabi Marine Police aan de Phuket Express.

Gelijkaardig incident:

Een Maleisische moeder en haar zes jaar oude dochter zijn dood verklaard nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.