Russische toeristen speerpunt buitenlandse aankomsten in Phuket

Phuket -

Phuket ziet meer activiteiten van toeristen, aangezien het toerisme nu op 50% ligt in vergelijking met pre-pandemische niveaus, volgens de directeur van de Tourism Authority of Thailand Office in Phuket.

Mevr. Nantasiri Ronsiri zei donderdag dat het aantal bezoekers aan Phuket van januari tot december 2022 in totaal 9.26 miljoen bedroeg, waarvan 53.6% binnenlandse toeristen en 46.4% internationale toeristen, wat het hele jaar door 233.38 miljard baht aan inkomsten uit toerisme in Phuket opleverde.

"Vóór de pandemie had Phuket een omzet uit toerisme van 400 miljard baht", zei Nantasiri, "en nu zitten we op 200 miljard baht, dus dat betekent een herstel van 50%."

Ze vervolgde dat buitenlandse toeristen 70% van de totale inkomsten voor hun rekening namen, terwijl Thaise toeristen 20% voor hun rekening namen.

Ondertussen was de top 10 van landen wat betreft het aantal aankomsten in Phuket in het afgelopen jaar:

  1. Rusland
  2. India
  3. Australië
  4. Engeland
  5. Singapore
  6. Duitsland
  7. Maleisië
  8. Kazachstan
  9. Zuid-Korea
  10. California

Nantasiri merkte op dat het verrassend is om Kazachstan en Amerika op de lijst te zien, eraan toevoegend dat een grote groep Kazachse toeristen er over het algemeen voor kiest om te landen en een paar dagen in Phuket te blijven voordat ze een reis maken naar andere bestemmingen, zoals Bangkok of het eiland Samui.

Wat de Thaise toeristen betreft, velen kozen ervoor om Phuket te bezoeken tijdens de nieuwjaarsperiode, maar konden buitenlandse toeristen nog steeds niet verslaan.

Half januari 2023 zei Nantasiri dat Phuket drie gevechten uit China verwelkomde, waarbij voornamelijk zakenmensen aanwezig waren. Grote Chinese reisgroepen zullen echter in Phuket aankomen zodra ze een visum hebben ontvangen.

Ze verklaarde dat de bezettingsgraad van het hotel ongeveer 80% bedraagt, waarbij sommige plaatsen 90-95% bereiken. Bepaalde hotels zijn echter nog niet volledig open, omdat sommige hotels niet over de middelen beschikken om hun activiteiten opnieuw op te starten.

"Ons doel voor 2023 is om minimaal 12 miljoen internationale en binnenlandse toeristen naar Phuket te trekken, terwijl het algemene doel voor Thailand is om 23 miljoen bezoekers te verwelkomen." besloot Nantasiri.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.