Lederschildpad zeeschildpad legt eieren op het strand van Phang Nga

Phang Nga-

Een zeeschildpad legde eieren op een strand in het district Takua Thung.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat vanochtend (28 januarith) een moeder van een lederschildpadzeeschildpad had onlangs eieren gelegd op het Naklua-strand in het subdistrict Kok Kloi.

Het nest ligt vol eieren waarbij het gebied geen last heeft van zeewater of slecht weer. Die eieren zijn niet uit hun nest gehaald. De twee nesten worden echter omheind voor hun bescherming.

Dit vind je misschien leuk:

Een andere lederschildpad zeeschildpad legde eieren op een strand in Phang Nga.

Honderddrie jonge karetschildpadden zijn met succes uit het ei gekropen en zijn de zee in gegaan in Phang Nga, ten noorden van Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.