Ambtenaren van Thai National Park waarschuwen toeristen nadat Foreigner Free de klif in Krabi beklimt

FOTO: Thairath

Krabi-

Een Thaise ambtenaar van het nationale park heeft toeristen gewaarschuwd nadat een buitenlander zonder enige uitrusting op een klif in het beroemde Mu Ko Phi Phi National Park was geklommen.

Foto's van de niet-geïdentificeerde buitenlander die aan het vrij klimmen was, gingen viraal op een Facebook-groep in Krabi. De buitenlander klom zonder enige veiligheidsuitrusting op een klif in de Rai Lay Bay in Ao Nang. Een langstaartboot voor toeristen lag in de buurt en andere buitenlanders wachtten in de zee.

FOTO: Sanook

Het hoofd van de Hat Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phi National Park Mr.Teekawut Sriburin vertelde de Phuket Express dat ze het incident onderzoeken omdat klimmen op de klif erg gevaarlijk en verboden is.

Teekawat is ook op zoek naar de identiteit van de kapitein van de toeristische langstaartboot, aangezien deze de buitenlander er niet van weerhield vrij te klimmen.

Het incident veroorzaakte verontwaardiging op sommige Thaise socialemediafora met veel posters waarop stond dat de buitenlander zou moeten worden aangeklaagd, hoewel het niet meteen duidelijk was welke juridische aanklachten zouden worden toegepast op het incident.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.