Phuket: Verdachte gearresteerd in Bangkok na 11 jaar wegens vermeende brandstichting en poging tot moord

Phuket -

Een in Phuket gezochte verdachte is in Bangkok gearresteerd wegens brandstichting en het naar verluidt proberen een bewaker van een slangenboerderij in Phuket 11 jaar geleden te vermoorden.

De verdachte zou ook betrokken zijn geweest bij wat Thaise media hebben bestempeld als een beruchte Chinese maffiabaas, 'Tuhao'.

Het Central Investigation Bureau (CIB) vertelde woensdag (25 januari) aan Phuket Express dat ze de 42-jarige Surachai in het Dusit-district hebben gearresteerd. Surachai had een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Phuket wegens voornemen tot moord door brandstichting. Surachai is teruggebracht naar het politiebureau van Chalong in Phuket voor verdere juridische stappen. Hij heeft alle beschuldigingen ontkend.

In april 23rdIn 2012 staken drie verdachten een slangentuin in brand bij een bedrijf in Phuket. Ze vielen een bewaker aan die alleen geïdentificeerd was als dhr. Anuchit, die ernstige verwondingen opliep en nu gehandicapt is. Twee verdachten werden gearresteerd voordat ze toegaven dat ze zouden zijn ingehuurd door de heer Chaiyanat Kornchayanant of 'Tuhao' en zijn vrouw.

Dit vind je misschien leuk:

Een vermeende Chinese maffiabaas genaamd "Tuhao" gaf zichzelf op woensdag 23 november 2022 aan bij de politie van Bangkok nadat hij werd beschuldigd van samenzwering in de illegale drugshandel en het exploiteren van een illegale nachtclub.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.