Phuket houdt jaarlijks Heldinnenfestival

Phuket -

In maart van dit jaar wordt in Thalang het jaarlijkse Heldinnenfestival gehouden.

De vice-gouverneur van Phuket, Amnuay Pinsuwan, vertelde de Phuket Express dat het festival dit jaar wordt gehouden van 13 tot 15 maart.th, 2023 in het Thalang Historical Park in Thep Krasattri.

Het festival is gericht op het promoten van toerisme door de lokale manier van leven en geschiedenis van Thalang, Phuket, te presenteren. Tegelijkertijd is het om nieuwe generaties te ondersteunen bij het behouden van traditie en cultuur. Er zullen veel activiteiten zijn zoals traditionele licht- en geluidsoptredens, de verkoop van verschillende producten en lokale gerechten uit Phuket en nog veel meer.

Het belangrijkste moment van het evenement is de historische uitvoering van de Thao Thep Krasattri en de Thao Si Soonthorn die zal worden gehouden ter ere van de goedheid van de twee heldinnen en de voorouders van Thalang die moedig vochten en zichzelf opofferden voor de bescherming van het land waarop velen nog steeds vreedzaam wonen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.