Chartered Bank House, nieuw monument in de stad Phuket, gaat volgende maand open

Phuket -

De renovatie van het Standard Chartered Bank House in de stad Phuket is nu voor 85 procent voltooid. Naar verwachting zal het volgende maand worden geopend als een nieuw herkenningspunt voor toerisme, vertelde de Phuket-gouverneur Narong Woonciew aan de Phuket Express.

In het Chinees-Portugese huis woonden vroeger de managers van de Standard Chartered Bank. Het huis is gelegen aan de Damrong Road in Talad Yai, Mueang Phuket. Het huis is gerenoveerd tot een nieuw herkenningspunt voor toerisme dat toeristen kunnen bezoeken. Het totale renovatiebudget is 28 miljoen baht.

De chef van openbare werken en ruimtelijke ordening van Phuket, de heer Suwit Pansangiem, vertelde de Phuket Express dat de renovatie bijna twee jaar heeft geduurd. Nu is het voor 85 procent voltooid. Er is nog wat meer renovatie nodig in het huis en de omgeving. Naar verwachting is de verbouwing volgende maand volledig afgerond.

Voor renovatie via MGR online
Na renovatie

De Phuket Express merkte op dat de Standard Chartered Bank in Chinees-Portugese architectuurstijl de eerste buitenlandse bank in Phuket was die in 1907 werd geopend. Het is nu een museum dat zich in de oude binnenstad van Phuket bevindt.

De Standard Chartered Bank in de oude binnenstad van Phuket

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.