China staat officieel toe dat groepsreizen naar Thailand worden hervat

Thailand-

Na drie jaar van reisbeperkingen als gevolg van de Covid-19-pandemie, heeft China met een plotselinge aankondiging een beperking op groepsreizen naar Thailand en 19 andere landen per vrijdag 20 januari 2023 opgeheven.

China had eerder deze maand al de algehele individuele internationale reisbeperkingen opgeheven.

Het ministerie van Cultuur en Toerisme in China deed de aankondiging, waar ook landen als Rusland en Nieuw-Zeeland bij betrokken waren.

Hierdoor kunnen reisbureaus en online reisorganisaties officieel beginnen met het boeken van grote groepsreizen die vaak per bus worden gezien en worden geleid door vaandeldragers. China is historisch gezien het nummer één land wat betreft het ruwe aantal toeristen dat naar Thailand wordt gestuurd, met ongeveer dertig procent in totaal.

Het nieuws wordt warm onthaald door de reisindustrie in Thailand, hoewel sommige lokale bewoners al op sociale media zijn geklaagd over mogelijke toekomstige verkeersproblemen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.