Thailand presenteert zijn voortdurende inzet voor het hosten van Expo 2028 - Phuket

PERSBERICHT:

De briefing benadrukte de Expo als een nationale agenda en een uniek evenement in Zuidoost-Azië dat de hele regio ten goede zal komen.

Bangkok, 18 januari, 2023 – Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA) hield een briefing om de voortdurende inzet en visie van Thailand voor het hosten van de Expo 2028 – Phuket te presenteren onder het thema "Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity" en om steun te zoeken bij de lidstaten van de Bureau International des Expositions (BIE) bij de komende verkiezingen in Parijs in juni 2023 om de winnende gastbestemming te selecteren.

De heer Sarun Charoensuwan, permanent secretaris van MFA, zei: “Het bod van Thailand om de Expo 2028 in Phuket te organiseren, heeft prioriteit als nationale agenda. Thailand en Phuket zijn volledig klaar om de Expo te hosten, die de eerste in zijn soort in Zuidoost-Azië zal zijn en waarvan de hele regio zal profiteren.”

Het overzicht van Thailand's visie voor de expo, inclusief het thema en concept dat probeert dringende wereldwijde uitdagingen aan te pakken die van invloed zijn op People, Planet en Prosperity, werd gepresenteerd door de heer Chiruit Isarangkun Na Ayuthaya, voorzitter van het Thailand Convention and Exhibition Bureau (TCEB). Hij zei: "De Expo 2028 - Phuket zal een platform zijn voor deelnemende landen om hun oplossingen voor duurzaam leven in de toekomst te presenteren, waarbij mens en milieu centraal staan."

De heer Narong Woonciew, gouverneur van Phuket, zei: “De poging van Thailand om Expo 2028 – Phuket te organiseren, was een lokaal initiatief dat werd aangestuurd door de lokale gemeenschappen van Phuket. Haar kracht als toeristische topbestemming met faciliteiten van wereldklasse en haar ontwikkelingsstrategie voor de lange termijn om duurzaamheid in alle dimensies te promoten, maakten van Phuket een geschikte plek om te inspireren en positieve veranderingen naar een duurzame toekomst te bevorderen.”

Ook aanwezig bij de briefing om de bereidheid van Thailand om Expo 2028 - Phuket te organiseren te versterken, waren de heer Bhummikitti Ruktaengam, adviserend voorzitter Phuket Tourist Association., en Dr. Peeradon Kaewlai, architect, adviserend voor Expo 2028 Phuket Thailand.

Het ontwerp en het concept van Expo 2028 – Phuket zullen draaien rond de "Flow of Nature", en het gebruik van groene technologie benadrukken.

Na de briefing organiseerde ZE de heer Vijavat Isarabhakdi, vice-minister van Buitenlandse Zaken, een receptie die de unieke charmes en sterke punten van Phuket belichtte, zoals de lokale gastronomie, cultuur en duurzame en gezondheidstoerisme-industrieën, evenals de sterke deelname van Phuket's lokale gemeenschappen in het Expo 2028 – Phuket-project. Er waren activiteiten van Phuket Young Ambassadors en mevrouw Manita Duangkham Farmer – Miss Thailand 2022 en een inwoner van Phuket.

Onder het thema "Local to Global: Phuket Expo 2028" werd de receptie in de Vithes Samosorn Hall van de MFA bijgewoond door ongeveer 250 vertegenwoordigers van het diplomatieke corps en honoraire consulaten, kamers van koophandel, de media en de particuliere sector.

Bron en foto's: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Thailand

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.