Walvishaai gespot met visnet vast in staart in Krabi

Krabi-

Een grote walvishaai werd gespot met een visnet aan zijn staart op een eiland in Mueang Krabi.

Een videoclip van een rondvaartboot in de buurt van het Hong-eiland in het Than Bok Khorani National Park werd op een Facebook-pagina geplaatst waarop het incident te zien was. De enorme walvishaai, die ongeveer zes meter lang is, zwom met zijn staart vast aan een visnet. Er werd gemeld dat zijn staart gewond was geraakt door het net.

Het hoofd van het Than Bok Khorani National Park, de heer Weerasak Srisajjang, vertelde de Phuket Express dat ze sinds gisteren (17 januari) naar de walvishaai hebben gezocht.th) nadat ze op de hoogte waren gebracht. Tourbootoperators en duikers worden geïnformeerd om te helpen zoeken naar de walvishaai en om het net veilig te verwijderen.

Als iemand de walvishaai ziet, bel dan het nationale park 075 681 096 of neem rechtstreeks contact op met de heer Wanchai Sumongkol 088-449-7717.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.