Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Chinezen arriveren, rijbewijszwendel en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 9 januari 2023, tot zondag 15 januari 2023. Ze zijn niet op een bepaald niveau belangrijk, maar staan ​​op volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. De Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, verklaarde kort geleden, 9 januari 2023, tijdens een persconferentie op Suvarnabhumi Airport in Bangkok om Chinese toeristen in Thailand te verwelkomen, dat een controversiële regel die een bewijs van documentatie van Covid-vaccinatie vereist om naar Thailand te vliegen, zal worden geannuleerd .
  2. 269 ​​Chinese toeristen uit Xiamen in China zijn vandaag, 9 januari, geland op Suvarnabhumi Airport in Thailand.

De eerste groep Chinese bezoekers arriveerde om 12:50 uur op de luchthaven en werd hartelijk verwelkomd door drie prominente lachende Thaise ministers: Anutin Charnvirakul, minister van Volksgezondheid, Saksayam Chidchob, minister van Transport, en Pipat Ratchakitprakarn, minister van Toerisme en Sport .

3. Het systeem voor het aftrekken van verkeerspunten is op 9 januari 2023 officieel in werking getreden in Thailand en het zal de juridische gevolgen van de beruchte verkeersovertredingen in Thailand voorgoed veranderen.

Verkeerspunten van vijfhonderdveertig Thailand-chauffeurs zijn in mindering gebracht op de eerste dag van een nieuw verkeerssysteem.

4. De inning van de 300 baht 'land entry'-heffing zal naar verwachting in juni van dit jaar officieel van kracht worden.

Deze vergoeding voor het betreden van land zal volgende maand aan het kabinet worden voorgesteld, aangezien we van plan zijn dit op 1 juni in te laten gaanst van dit jaar.

5. Het Department of Land Transport Phuket Office heeft gewaarschuwd voor wat zij een online en illegale rijbewijszwendel noemen.

De zwendel met de rijbewijzendienst is vorige week viraal gegaan op sociale media, waaronder Phuket ex-pat sociale mediagroepen en in soortgelijke groepen in Pattaya.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.