Doe mee met het feestelijke plezier van Chinees Nieuwjaar 2023 in heel Thailand

PERSBERICHT:

Spannende, levendige en kleurrijke festiviteiten om Chinees Nieuwjaar te vieren worden gehouden op tal van bestemmingen in het koninkrijk, waaronder de noordelijke, zuidelijke, centrale, oostelijke en noordoostelijke regio's.

Bangkok, 16 januari, 2023 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil toeristen uitnodigen om het levendige plezier, de feestelijke kleuren en de verbazingwekkende cultuur en het erfgoed van de verschillende Chinese nieuwjaarsvieringen die in heel Thailand plaatsvinden, te ervaren.

In 2023 valt Chinees Nieuwjaar op 22 januari en in en rond deze datum worden er vieringen gehouden:

Bangkok en centrale regio

Chinatown Chinees Nieuwjaar 2023
14 januari - 15 februari 2023, 18.00-24.00 uur, Odeon Circle, Yaowarat Road, Bangkok
Hoogtepunten: Een scala aan activiteiten, waaronder culturele optredens, een tentoonstelling over Chinees Nieuwjaar in Thailand en de Thais-Chinese betrekkingen, Chinese kunstdemonstraties, waaronder kalligrafie en papierknippen. Gedurende een maand zal de evenementenlaan prachtig worden versierd met lichtdecoraties onder het thema "Welvaart, Welvaart, Veel Geluk, Jaar van het Konijn", bestaande uit een verlichte tunnelboog, lampen en straatlantaarns langs een afstand van 200 meter .

Ratchaburi Chinatown-beurs 2023
19-23 januari 2023, Pracha Phatthana-dam, district Mueang, Ratchaburi
Hoogtepunten: Chinatown watergordijn licht- en geluidsshow, leeuwen- en drakendansen, culturele optredens, optochten, hedendaagse shows en artiestenoptredens, lichtdecoraties en lantaarnvertoningen, kookdemonstraties van traditioneel Chinees Nieuwjaarsvoedsel om geluk en geluk te brengen, en kunstdemonstraties , inclusief Chinese astrologie, papierknippen en lantaarns maken.

Samut Sakhon Chinees Nieuwjaar 2023
19-23 januari 2023, de 60th Maharaja Park en Samut Sakhon City Pillar Shrine
Hoogtepunten: Culturele optochten, consumentenbeurs, verkoop van lokaal voedsel en Chinees Nieuwjaarsvoedsel om geluk en geluk te brengen, en diverse activiteiten.

Paknam Stadslantaarnfestival 2023
20 januari - 19 februari 2023, Thamkatanyu Foundation (Sian Lo Tai Tien Kong), kantonrechter Bang Pu, district Mueang, Samut Prakan
Hoogtepunten: Grote lantaarnvertoning van meer dan 5,000 lantaarns uit Taiwan, waaronder tekenfilmlantaarns, fantasielantaarns, godlantaarns en een vuurwerkshow. Tentoonstellingen van de 5 goden vakkundig uit steen gehouwen en een gigantisch paar leeuwen uit groene jade gehouwen. Diverse optredens, waaronder leeuwendansen, poppenshows en lantaarntekenwedstrijden.

Suphan Buri Chinees Nieuwjaar 2023
21-31 januari 2023, Dragon Descendants Museum, Mueang District, Suphan Buri
Hoogtepunten: Optredens van Suphan Buri-jeugdartiesten, uitvoeringen van drakenafstammelingen - leeuwendans, oorlogstrommels, negen drakendans, kungfu en andere Chinese krijgskunstuitvoeringen, Chinese operamaskers veranderen, traditionele Chinese dans en concerten van beroemde Thaise artiesten en beroemdheden. Gedurende de duur van het evenement zullen de City Pillar Shrine, het Dragon Descendants Museum, het Celestial Dragon Village en het Boeddhisme Memorial Park prachtig worden versierd met lichte decoraties.

Pak Nam Pho Chinees Nieuwjaar 2023
15-26 januari 2023, Chao Phraya-rivier, district Mueang, Nakhon Sawan
Hoogtepunten: 12 dagen en 12 nachten van vieringen met verschillende veelbelovende activiteiten, waaronder eer bewijzen aan de zeer gerespecteerde Chao Pho en Chao Mae Pak Nam Pho bij de noordelijke en zuidelijke heiligdommen en verdienste maken. Plus optredens van artiesten en zangers, foto-inchecken op sociale media, verkoop van traditioneel Chinees nieuwjaarsvoedsel om geluk en geluk te brengen, en Chinese operavoorstellingen.

Noordelijke regio

Chiang Mai Chinatown-festival 2023
22 januari 2023, Lao Zhou Alley, Wichayanon Road-Chiang Mai Road (rond Warorot Market)
Hoogtepunten: Draken- en leeuwenoptredens, fotohokjes, verkoop van lokaal en Chinees nieuwjaarsvoedsel om geluk en geluk te brengen, en wedstrijden.

oostelijke regio

Pattaya Chinees nieuwjaarsfestival 2023
20-22 januari 2023, Central Pattaya Activity Lawn, Lan Pho Public Park, Na Kluea and Walking Street, Pattaya, Chon Buri
Hoogtepunten: Thais-Chinese culturele optredens, leeuwen- en drakendansvoorstellingen, concerten van beroemde artiesten en tentoonstelling over de geschiedenis van het Chinese nieuwjaarsfestival.

Noordoostelijke regio

Udon Thani Chinees nieuwjaarsfestival 2023
18-21 januari 2023, Grootvader-Grootmoeder Heiligdom, Mueang District, Udon Thani
Hoogtepunten: Chinese kunst en culturele activiteiten door Udon Thani's gerenommeerde clubs en families van Chinese afstammelingen, waaronder leeuwendans, gouden drakendans, rode lantaarnversieringen, Chinese muziekuitvoeringen, Chinese kalligrafie en verkoop van traditioneel Chinees nieuwjaarsvoedsel om geluk en geluk te brengen.

Korat Chinees nieuwjaarsfestival 2023
21-24 januari 2023, Thao Suranaree Monument en Chomphon Road, Mueang District, Nakhon Ratchasima
Hoogtepunten: Optocht van goden vanuit heiligdommen in de stad Korat, optredens van volksliederen, hedendaagse Chinese kunst en culturele optredens, en verkoop van eten van bekende lokale restaurants.

Mukdahan Indochina-feest 2023
19-22 januari 2023, Old Town Quarter, Mueang District, Mukdahan
Hoogtepunten: Hedendaagse culturele optredens, Baslop-dans, Vietnamese Ao Dai en Chinese Qipao-modeshow, Indochina Kids Contest, Chinese kalligrafie-schrijfshow, verkoop van lokaal voedsel, waaronder Vietnamees eten. Plus een kunstgalerie en tentoonstelling van Mukdahan-kunstenaars. De ruimte van het evenement zal prachtig worden versierd met lichte decoraties.

Zuidelijke regio

Hat Yai Chinees Nieuwjaarsfestival 2023
21-24 januari 2023, Niphat Uthit 2-3 Road, Hat Yai District, Songkhla
Hoogtepunten: Licht ingerichte locatie met lantaarnbogen en wandelstraten die een perfecte achtergrond vormen voor optredens van gouden draken en leeuwen door beroemde groepen van Yala, Chinese culturele shows en optredens van de beroemde Thaise artiest COCKTAIL. Plus een speciaal concert van de Aziatische songwriter Frances Yip dat live zal worden gestreamd naar een publiek over de hele wereld.

Chinees nieuwjaarsfestival 2023 in de stad Phuket
27-29 januari 2023, Queen Sirikit Park, Thalang Road, Phuket
Hoogtepunten: Verschillende uitvoeringen en toneelstukken, eetkraampjes, academische lezingen over de architectuur en het behoud van de oude binnenstad van Phuket, en Chinees-Portugese architectuuranimatieprojectie, en verkoop van lokale en traditionele gerechten.

Phuket Lantaarnfestival 2023
15 januari - 5 februari 2023, Limelight Avenue, Phuket
Hoogtepunten: Guzheng-uitvoeringen, Chinese waaierdansen, leeuwendansen en lantaarndecoratie van lokale huizen.

Trang Chinees nieuwjaarsfestival 2023
20-22 januari 2023, gemeentehuis van de stad Trang
Hoogtepunten: Leeuwendansshow door lokale studenten, en diverse andere optredens, evenals een consumentenbeurs.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.