64 babyzeeschildpadden komen uit en gaan terug naar huis in Phang Nga

Phang Nga-

Vierenzestig baby-lederschildpadden zijn met succes uit het ei gekropen en zijn op weg naar de zee in Phang Nga, ten noorden van Phuket.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat een lederschildpad-moederschildpad in november vorig jaar in totaal 106 eieren heeft gelegd op het Bang Khwan-strand in het Takua Thung-district.

Gisterochtend vroeg (14 januari) kwamen 64 babyzeeschildpadden uit hun eieren. 37 van de eieren ontwikkelden zich niet volledig. Een babyzeeschildpad stierf kort na het uitkomen. Vier eieren wachten nog om uitgebroed te worden.

De babyschildpadden werden terug vrijgelaten in hun huis in de zee.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.