UPDATE: vermist jacht "Marco Polo" gevonden in Phuket

Phuket -

Een vermist jacht met de naam "Marco Polo" werd gevonden in de buurt van Indonesia Territorial Water nadat het sinds vorige maand vermist was.

Ons vorige verhaal:

Naar verluidt is een jacht verdwenen uit een aanlegsteiger in de zee in Chalong.

Nu voor de update:

De jachteigenaar, een Duitse ex-pat, had eerder contact opgenomen met het Phuket Fisheries Office om de vermiste boot bekend te maken. De eigenaar loofde een beloning uit voor iedereen die informatie verschafte die leidde tot de berging van het jacht.

De politiechef van Chalong, kolonel Eakkarat Plaiduyang, zei tegen de Phuket Express: "Nadat we camerabeelden in de buurt hadden bekeken, konden we niemand op het jacht zien stappen, zoals eerder in een getuigenverklaring."

“De jachteigenaar begrijpt dat zijn jacht misschien niet is gestolen, maar dat het anker misschien is losgeraakt doordat het jacht door de golven is weggespoeld. Hij had al een klein vliegtuig gehuurd om rond Nai Harn Beach en Phrom Thep Cape in de buurt te zoeken, maar nog steeds geen spoor van zijn jacht.

Het hoofd van het Phuket Marine Office, de heer Chayaphong Pranit, vertelde de Phuket Express dat ze op vrijdag (13 januari) op ​​de hoogte waren gebracht door mevrouw Natthida Neamnak, de manager van de vissersboot 'Sor Larp Chonlada 32'.

Ze is op de hoogte gebracht van de kapitein van de vissersboot, de heer Chaithong Wongpin, dat hij het Marco Polo-jacht zonder kapitein en passagiers in de zee in de buurt van de Indonesische territoriale wateren heeft gevonden.

De heer Chayaphong vertelde de Phuket Express dat de eigenaar van het jacht op de hoogte is gebracht en dat het jacht terug naar de kust zal worden getrokken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.