Thailand's Department of Land Transport waarschuwt voor online rijbewijszwendel

Phuket -

Het Department of Land Transport Phuket Office heeft gewaarschuwd voor wat zij een online en illegale rijbewijszwendel noemen.

De zwendel met de rijbewijzendienst is deze week viraal gegaan op sociale media, waaronder Phuket ex-pat sociale mediagroepen en in soortgelijke groepen in Pattaya. TPN-media merkt op dat de vermeende oplichters zelfs probeerden het "aanbod" te plaatsen in groepen die eigendom zijn van TPN-media, maar werden afgewezen.

In de post staat dat een 100 procent legale rijbewijsservice wordt aangeboden zonder dat u zelf naar het Land Transport Office hoeft te gaan, een examen, test of kwalificatievereisten hoeft af te leggen. De vermeende zwendel zegt dat ze het allemaal voor je zullen doen. Een motorrijbewijs kost 2,000 baht en een autorijbewijs 3,000 baht.”

Het hoofd van het Phuket Land Transport Office, Atcha Bualjan, vertelde de Phuket Express: “De post is niet echt. Wij zijn hier niet bij betrokken. Dat is oplichterij. We hebben aangifte gedaan bij de politie van Phuket City en proberen de verantwoordelijken te vinden. Elke licentie die via dit proces wordt verkregen, is nep of u verliest geld aan oplichters. Geen enkele officier van het Department of Land Transport zou ooit steekpenningen accepteren om een ​​vergunning te krijgen zonder kwalificaties of examen.”

De Phuket City Police vertelde de Phuket Express dat ze de incidenten onderzoeken voor verdere juridische stappen.

Deze rijbewijszwendel gaat ook nog steeds viraal op de sociale media van Pattaya, zoals hieronder te zien is.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.