300-baht toegangsprijs voor toeristen in Thailand gaat naar verwachting in juni in

Thailand-

De inning van de 300 baht 'land entry'-heffing zal naar verwachting in juni van dit jaar officieel van kracht worden.

Onze eerdere verhalen:

Thailand is van plan 300 baht 'landtoegangsgeld' te innen voor alle buitenlandse toeristen onder het 'Amazing Thailand New Chapter'-toerismestimuleringsconcept, meldde een regeringswoordvoerder op 12 januari.th2022.

De National Tourism Policy Committee, onder het Ministerie van Toerisme en Sport, keurde een voorstel goed om een ​​vergoeding van ongeveer 10 USD of ongeveer 300 baht te innen voor buitenlandse toeristen die Thailand binnenkomen als onderdeel van het fonds voor toerismebevordering, inclusief verzekering voor toeristenongevallen en fondsen voor getroffen arbeiders en ondernemers in geval van een financiële crisis.

De Thaise minister van Toerisme en Sport bevestigde dat de 300 baht 'landtoegangsvergoeding' voor alle buitenlandse toeristen die het land bezoeken, uiteindelijk zou worden ingevoerd, en benadrukte dat het zou worden gebruikt voor toeristenverzekering en een noodfonds voor degenen die in het land reizen.

Het ministerie van Toerisme en Sport heeft besloten om de inning van een 'land entry'-vergoeding van 300 baht uit te stellen tot het vierde kwartaal van dit jaar en is van plan om de annulering van de 'Thailand Pass'-registratie voor te stellen.

Nu voor de update:

Dat heeft de minister van Toerisme en Sport Piphat Ratchakitprakarn gisteren vandaag (11 januari) bekendgemaaktth) dat “In de komende vijf jaar zullen er 80 miljoen buitenlandse toeristen Thailand bezoeken. Het aantal is het dubbele van drie jaar geleden voor de Covid-19-pandemie.”

“Op 24 januarith we zullen het oude voorstel van een 'land entry'-vergoeding van 300 baht verder bespreken. De vergoeding wordt niet geïnd van buitenlanders met grenspassen en werkvergunningen. We overwegen ook om de vergoeding niet te innen van buitenlandse toeristen die een dagtrip met een veerboot of cruise naar Thailand maken”, legt dhr. Piphat uit.

“Deze vergoeding voor het betreden van land zal volgende maand aan het kabinet worden voorgesteld, aangezien we van plan zijn dit op 1 juni in te laten gaanst van dit jaar,” voegde dhr. Piphat toe.

Het voorstel is buitengewoon impopulair bij toeristen die berichten op sociale media plaatsen, merkt TPN op. Het Ministerie van Toerisme dringt al meer dan een jaar aan op het voorstel en stelt dat alle ingezamelde middelen op transparante wijze zullen worden gebruikt en ten goede zullen komen aan toeristen met zowel een verzekering voor ongevallendekking als om de belangrijkste toeristische attracties te verbeteren.

Critici van het voorstel hebben echter twijfels geuit over de vraag of de verzekering correct zou worden aangeboden en de transparantie van de ontvangen fondsen. Het voorstel is voortdurend teruggedrongen na aanhoudende kritiek op sociale media dat het het verkeerde moment was om een ​​toeristenbelasting in te voeren. Veel expats hebben ook hun bezorgdheid geuit en verklaarden dat ze geen toeristen zijn en zouden moeten worden vrijgesteld.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.