Jonge Duitse toerist ernstig gewond na een val in de Krabi-grot

FOTO: Krabi-reddingsteam

Krabi-

Een Duitse toerist heeft ernstig hoofdletsel opgelopen nadat hij van een heuvel bij een grot in Krabi viel.

Reddingswerkers werden gisteren (4 januari) om 00 uur op de hoogte gebracht van het incidentth) bij de Tiger Cave-tempel in Mueang Krabi.

Meer dan 10 reddingswerkers gingen met reddingsmateriaal naar de grot. Ze beklommen de heuvel via duizend steile trappen, die je hieronder zelf kunt zien.

Reddingswerkers vertelden de Phuket Express dat de jonge Duitse toerist van 19 ernstig hoofdletsel opliep en hevig bloedde. Hij was echter nog bij bewustzijn en alert.

De Duitse toerist werd op een reddingsbord geplaatst. Het was erg moeilijk om de gewonde man van de heuvel af te dragen, wat meer dan twee uur duurde. Hij werd met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

De Duitse toerist was met zijn vrienden op reis geweest. Ze waren op de top van de heuvel om het prachtige landschap bovenaan de ladder met 1,143 treden te zien. De toerist viel een deel van de 1,143 treden naar beneden, wat in totaal ongeveer 94 treden was.

Het was niet duidelijk hoe de jongeman viel, maar de trappen en de klim zijn buitengewoon moeilijk en steil.

Reddingswerkers hebben andere toeristen gewaarschuwd om voorzichtiger te zijn, aangezien veel toeristen gewond zijn geraakt door een val op deze plek.

Voor een video van de Tijgertempel met Karl in Thailand en de wandeling klik of tik hier.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.