Thaise premier sluit zich aan bij nieuwe politieke partij

FOTO: Thaipost

nationaal —

De zittende premier, generaal Prayut Chan-o-cha, heeft zich op maandag 9 januari officieel aangemeld als lid van de Ruam Thai Saang Chart (United Thai Nation) Party.

Zijn debuutevenement werd groots georganiseerd in het Queen Sirikit National Convention Center in Bangkok en werd bijgewoond door meer dan 10,000 aanwezigen, waaronder Ruam Thai Saang Chart-leider Pirapan Salirathavibhaga.

De premier besloot uiteindelijk zijn oude politieke coalitiepartij, Palang Pracharath, te verlaten na wekenlange geruchten in verschillende media.

Generaal Prayut, die ook minister van Defensie is, vertelde zijn aanhangers dat hij premier wilde blijven, niet omdat hij hunkerde naar macht of persoonlijke voordelen, maar omdat hij het democratische systeem van Thailand respecteerde en het land vooruit moest.

Desalniettemin zal generaal Prayut, zelfs als hij bij de volgende peiling tot premier wordt gekozen, slechts twee jaar in functie kunnen blijven in plaats van vier vanwege de uitspraak van het Grondwettelijk Hof, waarin staat dat zijn ambtstermijn als premier in 2025 zou moeten aflopen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.