Thailand probeert nieuw puntaftreksysteem voor rijbewijs

nationaal —

Het systeem voor het aftrekken van verkeerspunten is vandaag, 9 januari 2023, officieel in werking getreden in Thailand en het zal de juridische gevolgen van de beruchte verkeersovertredingen in Thailand voorgoed veranderen.

Vanaf vandaag zal elke bestuurder die de verkeersregels overtreedt, juridische consequenties tegemoet zien, zoals een boete of gevangenisstraf, en zullen zijn punten worden afgetrokken van zijn rijrecord. Volgens deze nieuwe wet wordt het rijbewijs voor maximaal 90 dagen ingetrokken als de punten van een bestuurder tot nul dalen.

Volgens politiecommissaris-generaal Damrongsak Kittiprapas is dit nieuwe systeem ontworpen om veilig rijden aan te moedigen en het hoge aantal verkeersongevallen in het land te verminderen, die elk jaar meer dan 22,000 levens eisen, waardoor Thailand op de negende plaats wereldwijd komt te staan ​​voor landen met de hoogste percentage verkeersongevallen.

Hoe dit nieuwe systeem werkt, is dat coureurs om te beginnen 12 punten krijgen. Deze punten worden verlaagd wanneer bestuurders worden betrapt op het overtreden van verkeersregels: één punt voor kleine overtredingen zoals te hard rijden, niet stoppen bij een zebrapad of telefoneren tijdens het rijden en vier punten voor ernstige overtredingen zoals rijden onder invloed.

Chauffeurs krijgen een tweede kans om zichzelf te verzilveren als hun punten te laag worden, aangezien ze het risico lopen een schorsing van 90 dagen te krijgen als ze zich aanmelden en een cursus verkeersregels en veilig rijden volgen. Voor chauffeurs met een kleine puntenaftrek worden hun punten na een jaar automatisch teruggestort.

Maar dit betekent niet dat bestuurders worden vrijgesteld van oude straffen zoals een boete of gevangenisstraf als hun punten worden afgetrokken, zei politiecommissaris-generaal Damrongsak. Bestuurders die de verkeersregels overtreden, krijgen ook te maken met oude boetes en lopen het risico dat hun rijbewijs wordt geschorst. Chauffeurs kunnen hier hun rijscore controleren https://ptm.police.go.th/eTicket.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op FacebookTwitterGoogle NieuwsInstagramTiktokYouTubePinterestFlipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.