Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Phuket genereerde 6.6 miljard baht op Nieuwjaar, bedrijven klaar om Chinese toeristen te verwelkomen, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 2 januari 2023 tot en met zondag 8 januari 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Phuket heeft volgens relevante functionarissen minstens 6.6 miljard baht gegenereerd tijdens het nieuwjaarsfeest.

Vanaf 30 decemberth tot januari 2nd, genereerde Phuket in ieder geval ongeveer 6.6 miljard baht.

2. De president van de Thai Southern Hotel Association zei dat Phuket kampt met een ernstig tekort aan arbeidskrachten te midden van de verwachte komst van een miljoen Chinese toeristen.

Ondernemers in Phuket hebben te maken met een nijpend, aanhoudend tekort aan arbeidskrachten, dat van kwaad tot erger is gegaan.

3. Een mobiele telefoon werd teruggegeven aan een Koeweitse toerist in Phuket nadat een taxichauffeur de achtergebleven telefoon had meegenomen en op het strand had gegooid uit woede over een klacht over slecht rijden.

De chauffeur gaf toe dat hij de mobiele telefoon op Karon Beach had gedumpt omdat hij boos was dat de toerist hem bekritiseerde wegens vermeend slecht rijgedrag.

4. Het totaal voor alle zeven dagen in Phuket (29 december - 4 januari) van de Seven Days of Danger waren 41 verkeersongevallen, 42 gewonden en drie doden.

De meeste ongevallen werden veroorzaakt door het niet dragen van een helm, gevolgd door rijden onder invloed en te hard rijden boven de wettelijke limiet.

5. Phuket-bedrijven zijn enthousiast en klaar om Chinese toeristen te verwelkomen.

Ze wachten op hen en zijn erg opgewonden nadat ze het goede nieuws hebben gehoord dat China de Covid restrictio versoepeltNS.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.