Thailand handhaaft 'volledig heropende' toegangsregels

PERSBERICHT:

Alleen bezoekers die komen uit of gaan naar landen die een RT-PCR-test vereisen, moeten een COVID-19-verzekering hebben.

Bangkok, 9 januari, 2023 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil verduidelijken dat Thailand alle internationale toeristen blijft verwelkomen onder het volledig heropenen voor toerismebeleid dat op 1 oktober 2022 is ingevoerd.

De vicepremier en minister van Volksgezondheid van Thailand, ZE de heer Anutin Charnvirakul, zei: "Internationale reizigers die in Thailand aankomen, hoeven geen bewijs van vaccinatie te tonen."

Bovendien hoeven buitenlandse toeristen geen ATK- of RT-PCR-testresultaten te tonen.

Als onderdeel van de volledige heropening voor toerisme, biedt Thailand bezoekers ook een langere verblijfsperiode aan. Met ingang van 31 maart 2023 wordt de verblijfsperiode verlengd tot 45 dagen (was 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling, en tot 30 dagen (was 15 dagen) voor toeristen die in aanmerking komen voor een Visa on Arrival (VOA).

Hoewel Thailand alle bezoekers verwelkomt, kan een bezoekersbronmarkt vereisen dat inkomende bezoekers, inclusief hun eigen staatsburgers die naar huis terugkeren, een negatief PCR-resultaat hebben.

Thailand streeft er dus naar om te voldoen aan de regels van deze landen en vereist een COVID-verzekering voor bezoekers uit deze landen of bezoekers aan Thailand die doorreizen naar deze landen, voor het geval ze positief testen terwijl ze in Thailand zijn. Onder dergelijke landen zijn China en India.

TAT verwacht dat de heropleving van het toerisme in 2023 aan kracht zal blijven winnen en streeft naar 25 miljoen buitenlandse toeristen - meer dan het dubbele van de 11.5 miljoen bezoekers geregistreerd in 2022 - en terug naar meer dan 50% van de 40 miljoen internationale aankomsten in 2019.

Met de campagne 'Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters' worden toeristen over de hele wereld uitgenodigd om de talloze prachtige bestaande en nieuwe toeristische ervaringen, producten en diensten van het koninkrijk te ervaren.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.