Thaise ondernemers dienen een klacht in tegen de nieuwe toelatingseisen voor het Covid-19-vaccin voor toeristen

nationaal —

Aan toerisme gerelateerde zakelijke exploitanten in Phuket, Phang Nga en Krabi hebben een verzoekschrift ingediend bij de relevante autoriteiten om nieuwe toeristenvereisten te herzien, zeggend dat dit veel complicaties zal veroorzaken en de herstellende toeristische sector van het land zal belemmeren.

Negen organisaties hebben op 6 januari gezamenlijk een petitie ondertekend, gericht aan premier Prayut Chan-o-cha, minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, minister van Toerisme en Sport Pipat Ratchakitprakarn en gouverneur van de Tourism Authority of Thailand Yuthasak Supasorn om de vereisten voor toeristen die naar Thailand reizen te wijzigen. Thailand.

U kunt ons artikel over de vereisten hier lezen.

Het verzoekschrift heeft betrekking op vier vereisten, waaronder:

  1. Toeristen moeten minimaal 2 doses van het COVID-19-vaccin krijgen.
  2. Als het land van de toerist een negatief RT-PCR-testresultaat vereist voordat hij terugkeert, wordt de toerist aangeraden een ziektekostenverzekering af te sluiten die de kosten van COVID-19-testen en -behandelingen dekt.
  3. Toeristen moeten zichzelf beschermen terwijl ze in het land van bestemming zijn door preventieve maatregelen te nemen, zoals het dragen van een masker in het openbaar of gedeeld vervoer, en het regelmatig wassen van hun handen.
  4. Als de toerist ademhalingssymptomen heeft, wordt hem aangeraden een ATK-test te ondergaan en medische hulp te zoeken in een ziekenhuis als de symptomen ernstig zijn. Toeristen die RT-PCR-testen moeten ondergaan voordat ze terugkeren naar hun thuisland, wordt aangeraden om in een SHA+ hotel te verblijven.

De organisaties zeiden dankbaar te zijn voor de zorgen van de regering, maar waren bang dat de maatregelen, met name de vereiste voor toeristen om twee doses van het Covid-19-vaccin te krijgen, reizen zouden bemoeilijken en toeristen zouden ontmoedigen om Thailand te bezoeken.

De meeste organisaties klaagden ook over de plotselinge en onverwachte aard van de vereisten, en verklaarden dat ze geen tijd hadden om zich aan te passen en zich schrap te zetten voor de impact.

Ze zeiden verder dat landen als Rusland en Australië hun Covid-19-beperkingen al hebben opgeheven, maar dat Thailand achteruitging door deze maatregelen nieuw leven in te blazen, waardoor andere landen het vertrouwen in Thailand zouden kunnen verliezen. Een groot reisbureau in Frankrijk bekritiseerde naar verluidt al Thailand vanwege zijn "politieke instabiliteit" en probeerde reizen naar Thailand te annuleren.

De negen organisaties stelden vervolgens voor dat de regering de vereiste voor vaccins wijzigt, zodat deze alleen van toepassing is op toeristen die reizen uit landen die Covid-testresultaten nodig hebben voordat ze in plaats daarvan terugkeren.

De regering zou toeristen moeten vrijstellen die reizen uit landen zonder een dergelijke vereiste, omdat Covid-19 in die landen al was omgevormd tot een endemische ziekte en de meerderheid van de mensen daar al volledig was gevaccineerd, aldus indieners.

De regering had op het moment van schrijven nog niet gereageerd op de petitie.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.