Phuket klaar en opgewonden om Chinese toeristen te verwelkomen

Phuket -

Phuket-bedrijven zijn enthousiast en klaar om Chinese toeristen te verwelkomen.

De voorzitter van de Phuket Tourism Association, de heer Thanet Tantipiriyakit, vertelde de Phuket Express: “Zakelijke exploitanten in de provincies Phuket en Andaman staan ​​klaar om Chinese toeristen te verwelkomen. We wachten op hen en zijn erg opgewonden nadat we het goede nieuws hebben gehoord dat China de Covid-beperkingen versoepelt.”

Onze eerdere verhalen:

Geen verplichte quarantaine meer. Geen beperkingen meer op vluchten. Een negatief testresultaat 48 uur voor de reis is de enige Covid-vereiste om vanaf 8 januari naar China te reizen.

Op 9 januari arriveren Chinese toeristen met de eerste toeristenvlucht in bijna drie jaar in Thailandth2023.

"We maken ons echter zorgen over het tekort aan arbeidskrachten in sommige sectoren en sommige bedrijven zijn nog steeds gesloten omdat ze niet genoeg geld hebben om onmiddellijk te heropenen als het aantal Chinese toeristen hetzelfde zal zijn als vóór Covid-19," voegde meneer Thanet eraan toe.

De president van de Thai Southern Hotel Association zei dinsdag 3 januari dat Phuket kampt met een ernstig tekort aan arbeidskrachten te midden van de verwachte komst van een miljoen Chinese toeristen.

“Aan de andere kant maken we ons geen zorgen over Covid-19 van Chinezen, aangezien we zijn gevaccineerd en al een ernstige periode van de pandemie hebben doorgemaakt”, merkte dhr. Thanet op.

De provinciale chef volksgezondheid van Phuket, dokter Kusak Kukiattikoon, vertelde de Phuket Express: “Meer dan 90 procent van de mensen in Phuket is al gevaccineerd. Ongeveer 40 procent heeft vier doses Covid-19-vaccinaties gekregen, vooral mensen die in toeristische bedrijven werken.”

Een invloedrijke Thaise viroloog zei dat nieuwe Covid-19-stammen van toeristen die uit het Westen reizen, zorgwekkender zijn dan oudere soorten van toeristen die uit China reizen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.