Brekend: Thailand Ministerie van Transport en Burgerluchtvaartautoriteit geeft vanaf 9 januari nieuwe toelatingseisen vrij aan luchtvaartmaatschappijen

Bangkok, Thailand-

Thailand heeft dit weekend nieuwe toelatingseisen vrijgegeven aan luchtvaartmaatschappijen, zoals eerder deze week voorgesteld door minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul.

Raak eerst verstrikt in het voorstel hier.

Oorspronkelijk werd aangenomen dat het Thaise kabinet de voorstellen volgende week zou bespreken, maar het lijkt er nu op dat de nieuwe toelatingseisen rechtstreeks door het ministerie van Transport en CAAT, de burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, zijn gegaan om van kracht te worden. zo spoedig mogelijk. Meerdere buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hebben de nieuwe bestelling naar verluidt al bevestigd. TPN neemt ook contact op met de Tourism Authority of Thailand voor verdere opheldering.

De CAAT heeft de verklaringen afgegeven aan alle luchtvaartmaatschappijen die naar Thailand vliegen en de minister van Transport, Saksayam Chidchob, heeft het bevel bevestigd. TPN-media merkt op dat er op dit moment heel veel vragen zijn, maar volgens Saksayam moeten deze worden gericht aan uw luchtvaartmaatschappij of ambassade. Het is op het moment van schrijven niet helemaal duidelijk welke procedures zouden gelden voor land- en zeegrenzen, en er werd ook niet onmiddellijk iets aan gedaan.

Hier is, vanaf het moment van schrijven, de nieuwe regelgeving, rekening houdend met dit is een zich ontwikkelend verhaal. Het bevel is van kracht van 9 januari 2023 om 1:00 uur tot 31 januari 2023 om 4:59 uur. Houd er rekening mee dat de Thaise autoriteiten het bevel ook naar eigen goeddunken kunnen verlengen of zelfs vroegtijdig opschorten.

1. Alle passagiers ouder dan 18 jaar moeten aan hun luchtvaartmaatschappij een bewijs kunnen overleggen van ten minste twee Covid-19-vaccins, lijst vrijgegeven door CAAT hieronder. Update: CAAT heeft deze lijst verwijderd en verwijderd vanaf de late avond, 7 januari, dus dit kan worden herzien of gewijzigd. Ze kunnen ook een brief van een arts meenemen waarin wordt verklaard dat ze zijn hersteld van COVID-19 van de afgelopen zeven dagen tot maximaal 6 maanden (180 dagen) of een medische verklaring van een arts hebben waarin staat dat ze geen vaccin kunnen krijgen. Degenen onder de 18 werden niet genoemd en lijken te zijn vrijgesteld. Vaccins moeten minimaal veertien dagen voor vertrek zijn geweest, maar geen eindlimiet, wat betekent dat zelfs degenen die twee jaar geleden zijn gevaccineerd, kunnen reizen.

2. Als het land waarnaar u terugkeert na een reis naar Thailand een Covid-19-test vereist, zoals India of China, moet u een medische verzekering hebben die Covid dekt voor de duur van uw verblijf. Specifieke bedragen in dollars werden niet gegeven. Cockpitbemanningen kunnen hun bedrijfsverzekering als bewijs gebruiken. Ex-pats met Thaise sociale zekerheid zijn vrijgesteld.

3. Thaise staatsburgers met een Thais paspoort zijn vrijgesteld van alle vaccinatie- en verzekeringsvereisten.

4. Alleen transitpassagiers zijn vrijgesteld.

5. Het is de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij om deze vereisten bij het inchecken te controleren. Het is niet bekend of het om een ​​willekeurige screening gaat of dat iedereen zijn of haar bewijs van documentatie moet tonen.

6. Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiers naar Thailand vragen om tijdens hun reis een mondkapje te dragen, behalve tijdens etenstijd of een noodgeval.

7. Als een passagier tekenen vertoont dat hij Covid heeft, wordt hem/haar gevraagd om bij aankomst in Thailand op eigen kosten een Covid-test te doen.

Dit is een zich ontwikkelend verhaal en kan op elk moment worden bijgewerkt zolang er informatie binnenkomt.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.