Thailand's voorstel voor verplichte Covid-19-vaccinatie bewijs Angers en paniek Internationale reizigers

Bangkok, Thailand-

Een voorstel van meerdere Thaise bureaus om bewijs te eisen van ten minste twee Covid-19-vaccinaties na de terugkeer van Chinese toeristen volgende week, heeft woede, frustratie en paniek veroorzaakt onder veel potentiële reizigers naar Thailand.

Het voorstel, die nog definitieve goedkeuring van het Thaise kabinet nodig heeft, en waarin specifieke details en informatie nog niet zijn vrijgegeven, is HIER te vinden.

Het voorstel werd geleid door de Thaise minister van Volksgezondheid en vice-premier Anutin Charnvirakul en omvatte input van meerdere ministeries zoals Toerisme en Sport, Transport, Bureau van de Verzekeringsraad en meer.

In wezen is het voorstel wegens terugkeer Chinese toeristen na drie jaar vanaf zondag 8 januari nadat China de meeste van zijn Covid-nulmaatregelen heeft laten vallen en zich voorbereidt op het heropenen van zijn grenzen om te reizen. Het voorstel bevat ook een ander beleid om een ​​bewijs van verzekering te eisen voor elke reiziger die uit een land komt dat een Covid-19-test nodig heeft om naar huis terug te keren, waaronder ook India valt, dat deze regel onlangs heeft ingevoerd voor reizigers uit Thailand en verschillende andere landen.

De reacties op het voorstel waren op zijn zachtst gezegd impopulair. Anutin heeft voortdurend verklaard dat Thailand China niet individueel zal discrimineren en uitkiezen met Covid-beperkingen, zoals veel andere landen zoals de VS en het VK hebben gedaan, vanwege bezorgdheid over het niveau van Covid in het land dat momenteel na een wijdverbreide uitbraak is.

In plaats daarvan zal Thailand, vanwege wat veel analisten en gebruikers van sociale media denken dat het voornamelijk politiek is, maatregelen nemen om Covid af te schrikken voor alle bezoekers versus alleen China. Dit voorkomt natuurlijk dat de Chinese regering wordt beledigd, die Thailand al heeft geprezen voor hun aanpak, terwijl ze landen, met name de VS, die beperkingen hebben opgelegd aan hun burgers, berispt.

Woede, frustratie en vooral verwarring volgden de voorstellen online en leidden tot veel vragen en onderzoeken op sociale media. Aangezien de voorstellen echter de goedkeuring van het Thaise kabinet nodig hebben, is er eenvoudigweg geen antwoord op de overvloed aan vragen die op dit moment worden gesteld en dat zal pas gebeuren als de voorstellen definitief worden goedgekeurd, mogelijk al volgende week.

Enkele van de meest populaire vragen die naar TPN-media zijn gestuurd, zijn vragen zoals of niet-gevaccineerde mensen kunnen testen in plaats van een bewijs van vaccinatie te hebben, hoe ver terug vaccinatie-opnamen worden geaccepteerd, soorten vaccinaties worden geaccepteerd, wanneer het programma begint en eindigt, welk kostenniveau van verzekering is nodig voor degenen die het nodig hebben, hoe men een bewijs van vaccinatie levert, enz.

Eerlijk gezegd kan geen van deze vragen op dit moment worden beantwoord totdat er meer informatie wordt vrijgegeven. Dit heeft op zijn beurt veel mensen gefrustreerd die dure accommodaties hebben geboekt en de komende weken naar Thailand reizen. Veel reacties online lijken uit te drukken dat sommige aspirant-toeristen hun reizen al hebben geannuleerd nadat de voorstellen waren aangekondigd.

Voorlopig kan iedereen alleen maar afwachten op verdere informatie van het Thaise kabinet en de Thaise regering. Aankondigingen en voorstellen met weinig voorbereiding vooraf zijn niet ongebruikelijk in Thailand en waren gebruikelijk tijdens het hoogtepunt van de pandemie. Veel mensen dachten echter duidelijk dat zodra Thailand in juli vorig jaar bijna alle Covid-beperkingen en documentatiebewijs had opgeheven, ze nooit meer zouden terugkeren.

Helaas lijkt het erop dat het nog niet voorbij is.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.