Thaise gezondheidsexpert zegt dat Covid uit het Westen gevaarlijker is dan uit China

nationaal —

Een invloedrijke Thaise viroloog zei dat nieuwe Covid-19-stammen van toeristen die uit het Westen reizen, zorgwekkender zijn dan oudere soorten van toeristen die uit China reizen.

Dr. Yong Poovorawan kwam vandaag, 6 januari, naar buiten om de bezorgdheid van Thaise mensen over een golf van Covid-19-infecties weg te nemen in het licht van de aanstaande versoepeling van de reisbeperkingen in China vanaf 8 januari.

Dr. Yong, hoofd van het Centre of Excellence in Clinical Virology aan de medische faculteit van Chulalongkorn University, plaatste op zijn Facebook-muur: “De aanhoudende uitbraak in China wordt voornamelijk veroorzaakt door de Omicron-subvariant van Covid-19, bekend als BA.5, die zich al in Thailand heeft verspreid.”

Hij vervolgde: "We zouden ons meer zorgen moeten maken over de soorten die zich niet in Thailand hebben verspreid, vooral de BQ-variant uit westerse landen, die alarmerender is." De dokter merkte ook op bepaalde toeristen op: “We controleren niet en kunnen (hen) niet dwingen om gezichtsmaskers te dragen.”

Volgens Dr. Yong nemen de gevallen van Covid-19 in Thailand in Thailand af als gevolg van seizoensovergang. 70% van de Thaise bevolking (ongeveer 50 miljoen) is besmet met het coronavirus en 90% heeft al antilichamen van vaccinatie of infectie.

Hij zei: "De mutatie van het virus kan overal ter wereld voorkomen... Het heeft geen zin om toeristen uit een bepaald land de toegang tot het koninkrijk te ontzeggen."

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.