Eerste toeristenvlucht vanuit China met aankomst in Thailand op 9 januari

Thailand-

Op 9 januari arriveren Chinese toeristen met de eerste toeristenvlucht in bijna drie jaar in Thailandth2023.

Onze eerdere verhalen:

Geen verplichte quarantaine meer. Geen beperkingen meer op vluchten. Een negatief testresultaat 48 uur voor de reis is de enige Covid-vereiste om vanaf 8 januari naar China te reizen.

De minister van Volksgezondheid en vice-premier Anutin Charnvirakul zei gisteren tegen de Thaise media (5 januarith), “Landen die zich moeten laten testen op Covid-19 voordat ze naar hun land terugkeren, moeten ook een ziektekostenverzekering hebben voordat ze naar Thailand komen. Dit komt omdat wanneer ze positief testen op Covid-19 voordat ze terugreizen, ze in Thailand moeten worden behandeld. Hotels moeten faciliteren voor een RT-PCR-test.”

Echter, nog niet alle details over dit plan zijn vrijgegeven. Hieronder wat achtergrondgegevens:

Chinese bezoekers kunnen eindelijk gemakkelijker terugkeren naar Thailand vanaf zondag 8 januari, en een van de meest opgewonden partijen zijn de toeristenambtenaren en bedrijfseigenaren van Pattaya.

Onder leiding van minister van Volksgezondheid en vicepremier Anutin Charnvirakul zijn meerdere overheidsinstanties vanmiddag 5 januari 2023 in principe akkoord gegaan met strengere Covid-eisen voor bezoekers aan Thailand.

De minister van Toerisme en Sport, de heer Phiphat Ratchakitprakarn, verklaarde aan de pers: “De eerste vlucht vanuit China is van Xiamen Airlines, een rechtstreekse vlucht van Xiamen naar Suvarnabhumi Airport en zal vol zitten met 200 passagiers die op 9 januari zullen aankomen.th. '

De heer Suttipong Kongpool, de directeur van de Civil Aviation Authority of Thailand zei: “Er zullen in de eerste drie maanden van dit jaar maximaal 20 vluchten per dag vanuit China aankomen op Suvarnabhumi International Airport, Phuket International Airport en Chiang Mai International Airport. . Elke vlucht zal ongeveer 200 passagiers bevatten, wat neerkomt op ongeveer 4,000 passagiers per dag.”

De heer Thanet Petchsuwan, adjunct-gouverneur van Marketing in Azië en de South Pacific Tourism Authority of Thailand (TAT) verklaarde: “We verwachten dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 300,000 bezoekers uit China naar Thailand zullen komen. In januari komen er 60,000 Chinese bezoekers, in februari 90,000 en in maart 150,000. We schatten dat we dit jaar vijf miljoen Chinese bezoekers zullen trekken.”

“Chinese toeristen worden door Thailand op de markt gebracht om terug te komen als 'Wraakreizigers'. Een van onze toeristische plannen om Chinese toeristen aan te trekken, is om Chinese beroemdheden naar Thailand te halen. Deze strategie was succesvol vóór Covid -19.” concludeerde Thanet.

De grenzen van China, ook voor burgers die naar het toerisme vertrekken, waren in principe drie jaar gesloten vanwege hun Covid Zero-beleid, dat eind vorig jaar eindigde.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.