In totaal 2,440 verkeersongevallen en 317 doden geregistreerd in Thailand's 'New Year's Seven Days of Danger'

FOTO: Bangyikhan-redding

Thailand -

Thailand's Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldde vandaag (5 januari) in totaal 241 verkeersongevallen, met 253 gewonden en 25 doden, op de zevende dag (4 januari) van de 'New Year's Seven Days of Danger' verkeersongevallen campagne.

Ongevallen werden meestal veroorzaakt door te hard rijden (34.85 procent). Ongeveer 80.24 procent van de ongevallen betrof motorfietsen.

48.96 procent van de verkeersongevallen vond plaats op rijkswegen. De meeste ongevallen vonden plaats tussen 6 uur en 00 uur

Het hoogste aantal ongevallen was in Song Khla (13 ongevallen). Het hoogste aantal gewonden was in Kanchanaburi (15 gewonden). De provincies met het hoogste aantal dodelijke slachtoffers waren Chiang Rai, Roi-Et, Song Khla, Sakaeo, Surat Thani en Udon Thani (2 doden in elke provincie).

In totaal zeven dagen (29 december - 4 januari) van de Seven Days of Danger zijn er in totaal 2,440 verkeersongevallen, 2,437 gewonden en 317 doden gevallen.

Surat Thani had het hoogste aantal ongevallen (79). Het hoogste aantal gewonden was in Kanchanaburi (81). Chiang Rai heeft het hoogste aantal dodelijke slachtoffers (15).

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.