Zware regen en sterke golfwaarschuwingen voor Zuid-Thailand

Zuid-Thailand –

Vanaf vandaag (5 januari) staat Zuid-Thailand en in de Golf van Thailand zware regenval en sterke golven te wachtenth) tot 8 januarith2023.

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft vandaag (5 januari) hun laatste weerswaarschuwing afgegeventh). Lagedruk beslaat nabij het eiland Borneo rond het lagere deel van de Zuid-Chinese Zee. Een noordoostelijke moesson heerst over de Golf en Zuid-Thailand en zal sterker worden.

De golven zijn tot vier meter hoog in de Golf en meer dan 4 meter hoog in stormgebied. Meer regen en geïsoleerde zware tot zeer zware regenbuien zijn waarschijnlijk in het zuiden

De getroffen gebieden zijn als volgt:

Op januari 6th: Pattani, Yala en Narathiwat

Vanaf 7 januarith tot januari 8th: Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat.

Mensen in het zuiden moeten oppassen voor hevige regenval die plotselinge overstromingen kan veroorzaken. Alle boten moeten voorzichtig varen en kleine boten moeten aan wal blijven.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.