Koraal beschadigd door boten en toeristenduikers in Phi Phi National Park in Krabi

FOTO: Moesson Gargage Thailand

Krabi-

Koraal werd naar verluidt beschadigd door rondvaartboten en toeristische duikers op een eiland in het beroemde Mu Ko Phi Phi National Park in Krabi.

De Monsoon Garbage Thailand Facebook-pagina gisteren (3 januarird) deelde foto's van een boot op het Ya Wa Sam-eiland (Koh Ya Wa) in Krabi met zijn anker onder water dat koraal beschadigt. Een andere reeks foto's die op het eiland zijn genomen, lijkt toeristduikers te laten zien die op koraal stappen.

FOTO: Moesson Gargage Thailand

De beheerder van de Facebook-pagina vertelde de Phuket Express dat ze de foto's tijdens het nieuwjaarsfestival hadden ontvangen van anonieme bezorgde buurtbewoners en duikers. Ze hebben opgeroepen om actie te ondernemen tegen het schadelijke koraal in het Nationaal Park.

FOTO: Moesson Gargage Thailand

De Phuket Express merkte op dat het Ya Wa Sam-eiland beroemd is omdat duikers prachtig koraal onder water kunnen zien. Het eiland ligt in het Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi National Park.

Op het moment van ter perse gaan hadden de relevante Thaise autoriteiten nog niet officieel gereageerd op de foto's.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.