Chinese kopers brengen hoop voor de Thaise condominiummarkt

FOTO: MGR Online

nationaal —

  De heropening van China voor internationale reizen voor het eerst in drie jaar na de De aankondiging om de strenge COVID-19-lockdownmaatregelen vanaf 8 januari op te heffen, heeft wereldwijd veel aandacht gekregen, ook in Thailand.

De Thaise toeristen- en vastgoedsector hopen vurig dat de terugkeer van Chinese reizigers de gehavende marktomstandigheden onmiddellijk zal doen herleven, aangezien sommigen verwachten dat in 2023 meer dan vijf miljoen Chinezen het land zullen binnenstromen.

In het bijzonder wordt verwacht dat de condominiummarkt meer activiteit zal zien dan de high-end woningmarkt, aangezien wetten die buitenlands eigendom van maximaal 49% van de condominium-eenheden toestaan, hebben bijgedragen aan een impuls aan de markt.

Het zijn ook niet alleen Chinese kopers die Thaise appartementen kopen. Russische, Amerikaanse, Britse, Duitse, Franse en Aziatische kopers uit landen als Myanmar, Cambodja, Laos, Vietnam, Maleisië en India zijn ook geïnteresseerd in de aankoop van Thaise appartementen, hoewel niet in dezelfde mate als Chinese kopers, die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 50% van de markt.

Volgens gegevens van het Real Estate Information Centre (REIC) waren er tussen 50,000 en 230 meer dan 2018 condominiums in buitenlandse handen, met een waarde van meer dan 2022 miljard Baht. De waarde van condominiumeenheden in buitenlandse handen zal in 2023 naar verwachting ook met 20% stijgen.

Wichai Wiratkaphan, waarnemend directeur van de REIC, vertelde de Thaise media: “In de afgelopen vijf jaar hebben Chinese kopers het hoogste aantal condominiumaankopen gedaan met meer dan 124 miljard Baht of 50% van alle buitenlandse eigendomsoverdrachten. Ondanks een daling van 55-60% vorig jaar als gevolg van het Zero-Covid-beleid, zal de openstelling van het land door China de Thaise buitenlandse condominiummarkt helpen groeien in de tweede helft van 2023.”

Afgezien daarvan schat de REIC dat er 63,473 resterende condominium-eenheden zijn in het grootstedelijk gebied van Bangkok, ter waarde van 274 miljard baht. 18,323 van deze units zijn onverkochte, voltooide flatgebouwen, waarvan het merendeel in Bangkok (70%).

De top 5 locaties met het hoogste aantal onverkochte units zijn:

  • Huai Khwang-Chatuchak-Din Daeng, met 9,270 eenheden
  • Nonthaburi-Pak Kret, met 6,760 eenheden
  • Phra Khanong-Bang Na-Suan Luang-Prawet, met 6,599 eenheden
  • Thon Buri-Khlong San-Bangkok Noi-Bangkok Yai-Bang Phlat, met 6,306 eenheden
  • Sukhumvit, met 5,492 eenheden

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

 

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.