De Thaise minister van Volksgezondheid verzekert dat er geen lockdown zal zijn wanneer China de grenzen weer opent

FOTO: Facebook 'Like Anutin'

nationaal —

De Thaise minister van Volksgezondheid heeft op dinsdag 3 januari aangekondigd dat Thailand geen lockdown of strikte regelgeving zal invoeren als reactie op de versoepeling van de strenge reisbeperkingen die binnenkort in China van kracht worden aanstaande zondag.

De heer Anutin Charnvirakul vertelde verslaggevers dat hij tijdens een vergadering met de commissie Medische Zaken heeft besloten dat Thailand geen specifieke maatregelen zal nemen tegen Chinese aankomsten, aangezien het land al effectieve maatregelen heeft genomen.

Wat betreft het testen op het coronavirus, zei dhr. Anutin dat het “onnodig” is, eraan toevoegend dat als er een medisch probleem is, we het overlaten aan het Department of Disease Control, dat verantwoordelijk is voor ziektepreventie en -bewaking, om de nodige maatregelen te bepalen zonder schade toebrengen aan het economische systeem van het land.

Op de vraag of hij zich zorgen maakt over de nieuwe stam van het coronavirus die grote schade aanricht in China, antwoordde Anutin zelfverzekerd dat hij de Thaise medische professionals vertrouwt.

Hij zei: “Thailand is in staat om de verspreiding van het virus, ziekte en sterfgevallen beter onder controle te houden dan andere landen. Het Thaise gezondheidszorgsysteem doet niet onder voor dat van iemand anders, en in vergelijking met andere landen met hogere infectie- en sterftecijfers houden we het goed.”

De minister vervolgde: “De vaccins die in Thailand beschikbaar zijn, kunnen nog steeds immuniteit creëren. Ik moedig Thaise mensen aan om een ​​boosterprik tegen Covid te krijgen om immuniteit te hebben.

Anutin bevestigde dat er “geen lockdown” zal zijn, maar hij zei ook dat er geen garantie is dat de uitbraak niet opnieuw zal oplaaien, waardoor mensen voorzorgsmaatregelen moeten blijven nemen, zoals het dragen van maskers en het oefenen van sociale afstand om de verspreiding te helpen voorkomen. van het coronavirus.

“Ik raad mensen aan zich te laten vaccineren als ze de kans krijgen. Dit kan het risico op ernstige ziekte of overlijden als gevolg van het virus enorm helpen verminderen”, aldus de minister van Volksgezondheid.

Ondertussen kwam premier generaal Prayut Chan-o-cha op dinsdag 3 januari naar buiten om het publiek te verzekeren dat Thailand al effectieve maatregelen heeft genomen om Chinese reizigers te verwelkomen.

Generaal Prayut zei tegen de pers: “Mensen moeten niet in paniek raken, want de preventieve maatregelen en het gezondheidszorgsysteem van Thailand zijn van topklasse. Ook zullen Chinese aankomsten veel inkomsten naar het land brengen.”

Hij drong er ook bij het publiek op aan om te oefenen wat ze hebben geleerd van de eerdere behandeling van de uitbraak en om regelmatig voorzorgsmaatregelen te nemen om zichzelf te beschermen.

Hij zei: "Veel landen zien Thailand als een model in de omgang met de Covid-19-pandemie, en we moeten deze norm handhaven."

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.