2023 Thailand Bar- en entertainmentsluitingen en geen drankdagen

Wil je er zeker van zijn dat je op de hoogte bent van alle religieuze en andere feestdagen die volgens de Thaise wet alle bars sluiten en de verkoop van alcohol verbieden voor 2023?

Nou, Pattaya Unplugged is er voor jou. De volgende dagen zijn gegarandeerde sluitingsdagen voor 2023. Dit houdt in dat Bars, Uitgaansgelegenheden, Gogo's etc gesloten zijn. Verkoop van ALLE drank is verboden. Geen winkels, restaurants of hotels zullen tegenwoordig legaal verkopen.

Nachtclubs, plaatsen voor livemuziek, enz. Worden gesloten. De meeste toeristische attracties, restaurants, winkelcentra, bioscopen, etc. zijn open...maar er wordt GEEN drank verkocht op deze dagen. Er zijn vijf gegarandeerde sluitingsdagen en enkele “mogelijke” dagen. De sluitingstijden zijn over het algemeen 24 uur, van middernacht tot middernacht.

De volgende vijf dagen hieronder zijn gegarandeerd totale alcoholverkoopverbodsdagen. Als er kroegen open zijn, zijn ze tegenwoordig ook dicht:

Maandag 6 maart - Makha Bucha-dag, GEGARANDEERDE SLUITING VAN BARS

Zaterdag 3 juni - Vesak-dag, GEGARANDEERDE SLUITING VAN BARS (Let op, er is een officiële feestdag op 5 juni, maar alcohol is deze dag niet verboden)

Dinsdag en woensdag 1 en 2 augustus - Asahna Bucha-dag en start van de boeddhistische vastentijd, GEGARANDEERDE TWEEDAAGSE SLUITING VAN BARS

Zondag 29 oktober - Vassa-dag, einde van de boeddhistische vastentijd, GEGARANDEERDE SLUITING VAN BARS. Waarschijnlijk een feestdag van de regering op maandag 30 oktober, maar geen alcoholverbod.

Belangrijk is dat er een ALGEMENE VERKIEZINGEN dit jaar die waarschijnlijk in mei zal vallen, hoewel de EXACTE datum nog niet duidelijk is. De voorlopige datum is 7 MEI, een zondag. Algemene verkiezingen volgens de Thaise wet zorgen ervoor dat de verkoop van alcohol wordt verboden, hoewel uren meestal alleen de avond ervoor zijn totdat de peilingen sluiten.

Over het algemeen zijn de sluitingstijden rond 5 uur de avond ervoor (zaterdag 6 mei) tot 5 uur wanneer de stembureaus sluiten op de verkiezingsdag, maar dit zal twee werkdagen verstoren.

Bovendien is bekend dat vroeg stemmen bars en alcoholverkoop ook het weekend ervoor sluit, maar dit is niet gegarandeerd. Als dit gebeurt, sluiten de bars op zaterdag 29 april rond 5 uur en gaan ze weer open als de stembussen op zondag 30 april sluiten.

Verjaardagen van de geliefde en gerespecteerde koninklijke familie, terwijl feestdagen geen alcoholverbodsdagen zijn.

Dit is een werkdocument en zal regelmatig worden bijgewerkt.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, Pattaya Unplugged, eigendom van ons moederbedrijf TPN Media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.