Zesde recente zeeschildpaddennest met 131 eieren gevonden in Phang Nga

Phang Nga-

In een zesde recent ontdekt nest op een strand in Phang Nga, ten noorden van Phuket, zijn in totaal 131 eieren van lederschildpadden gevonden.

Dat heeft het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vandaag (3 januari) aan de Phuket Express verteldrd), dat een zeeschildpad met een leren rug eieren had gelegd op het Na Klua-strand in Kok Kloi, Takua Thung.

Ambtenaren vonden het nest van de lederschildpadden met in totaal 131 eieren, waarvan 116 bevruchte eieren. De eieren zijn verplaatst naar een veilig gebied in de buurt vanwege bezorgdheid over schade door het weer.

In een vijfde recent ontdekt nest op hetzelfde strand zijn vorige maand in totaal 148 eieren van lederschildpadden gevonden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.