Thaise gezondheidsexperts dringen er bij het publiek op aan niet langer bang te zijn voor Covid

FOTO: Thairath

nationaal —

Veel Thaise medische experts proberen het publiek gerust te stellen dat de nieuwe stammen van het coronavirus in China niet zo'n grote zorg zijn als de huidige dominante stam in Thailand.

Volgens verschillende Thaise media maken veel Thais zich zorgen dat Chinese toeristen een nieuwe stam van het coronavirus in Thailand zullen importeren nadat Beijing zondag de grenzen weer opent.

Om de bezorgdheid weg te nemen, kwamen medische experts, waaronder Anan Jongkaewwattana, een viroloog bij het National Center for Genetic Engineering and Biotechnology, naar buiten om zijn mening te uiten op Facebook en zeiden: “We zijn bezorgd dat de stammen in China [BA.5.2] mogelijk worden geïmporteerd naar Thailand.”

Hij voegde er echter aan toe: “Maar BA.5.2 in China is niets nieuws in Thailand, omdat we het al hebben meegemaakt. Het begint al te vervagen [omdat het wordt overgenomen door BA.2.75].”

Momenteel worstelt China met de stammen BA.5.2 en BF.7, die afstammelingen zijn van de BA.5 Omicron-variant en zeer overdraagbaar zijn.

Niettemin, volgens Anan, "is de subvariant BA.2.75 in Thailand zorgelijker."

Ondertussen plaatste een andere gezondheidsexpert, dr. Manoon Leechawengwongs, een longarts in het Vichaiyut-ziekenhuis, op Facebook: "We moeten Chinese reizigers als onze gasten op dezelfde manier behandelen en verwelkomen als bezoekers uit andere landen."

Hij voegde eraan toe: “Mutaties van het virus kunnen overal ter wereld voorkomen en we hoeven ons geen zorgen te maken dat Chinese toeristen het het land in brengen. We moeten stoppen met bang te zijn voor Covid, want we moeten ermee samenleven en regelmatig booster-shots van vaccins krijgen zoals we een griepvaccin krijgen.

De longarts dringt er ook bij het publiek op aan om de reguliere Covid-19-voorzorgsmaatregelen te handhaven, zoals het masker opdoen in drukke gebieden, sociale afstand bewaren en regelmatig hun handen wassen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.