Mobiele telefoon teruggegeven aan Koeweitse toerist in Phuket nadat taxichauffeur boos over slecht rijgedrag klacht inneemt en op strand gooit

Phuket -

Een mobiele telefoon werd teruggegeven aan een Koeweitse toerist in Phuket nadat een taxichauffeur de telefoon per ongeluk had meegenomen en op het strand had gegooid uit woede over een klacht over slecht rijden. 

De politie van Wichit vertelde de Phuket Express dat gisteren (1 januarist), na middernacht deed dhr. Mohammad Nusair, een Koeweitse onderdaan, aangifte bij de politie van Wichit. Hij vertelde de politie dat hij zijn mobiele telefoon was vergeten in een minibusje van een reisorganisatie. Hij vroeg de chauffeur van het minibusje of de chauffeur de mobiele telefoon had meegenomen, maar de chauffeur ontkende aanvankelijk de beschuldigingen. De bestuurder en zijn bedrijf werden niet genoemd door de politie van Wichit.

De politie van Wichit vertelde de Phuket Express dat ze de chauffeur naar het politiebureau hadden geroepen voordat hij toegaf dat hij de mobiele telefoon van de toerist had meegenomen. Hij had de mobiele telefoon op Karon Beach gedumpt. De chauffeur zei dat hij de telefoon had gepakt en weggegooid omdat hij boos was dat de toerist hem bekritiseerde wegens vermeend slecht rijgedrag.

De gps van de mobiele telefoon toonde de locatie in Soi Palai, Chalong. De politie spoorde de mobiele telefoon op en ontdekte dat deze bij een buitenlander in Chalong was die eerder het nieuwe jaar op Karon Beach vierde. De buitenlander vertelde de politie dat hij de mobiele telefoon op het strand had gevonden en dacht dat deze was achtergelaten en dus vrij was om mee te nemen. De buitenlandse toerist legde niet uit waarom hij niet probeerde de telefoon in te leveren bij de autoriteiten.

De mobiele telefoon werd uiteindelijk teruggegeven aan de Koeweitse toerist, die de politie prees voor hun harde werk. Het was niet meteen duidelijk of de taxichauffeur of de buitenlandse toerist vervolgd zou worden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.