Thaise dokter dringt er bij Thais op aan om covid-19-booster te krijgen in de nasleep van de heropening van de Chinese grens

FOTO: BMA Gezondheid

nationaal —

Dr. Manoon Leechawengwongs, een Thaise longarts van het Vichaiyut-ziekenhuis, kwam op maandag 2 januari naar buiten om te suggereren dat Thaise mensen een boosterprik tegen Covid-19 krijgen in het licht van de heropening van de Chinese grenzen op 8 januari.

Dr. Manoon schreef op zijn Facebook-fanpagina dat de opheffing van de reisbeperkingen door China op 8 januari 2023 een goed voorteken is voor de Thaise economie, aangezien hij verwacht dat miljoenen Chinese toeristen naar Thailand zullen reizen.

De dokter voegde eraan toe dat Thaise mensen zich geen zorgen hoeven te maken dat Chinese toeristen nieuwe stammen van het Covid-19-virus naar het land zullen brengen, omdat virussen voortdurend kunnen evolueren om te overleven, en dit kan in elk land gebeuren, niet alleen in China.

"We zouden Chinese toeristen op dezelfde manier moeten behandelen als toeristen uit andere landen", zei Dr. Manoon.

Hij zei ook dat het tijd is om niet langer bang te zijn voor Covid-19 en er voorzichtig mee te gaan leven. Dr. Manoon voegde eraan toe dat mensen een boosterdosis tegen Covid-19 moeten krijgen en hun masker op moeten houden in slecht geventileerde ruimtes.

Hij zei ook: “Het voordeel van besmet zijn is dat je een natuurlijke immuniteit kunt ontwikkelen en een hybride immuniteit hebt die je beter beschermt tegen Covid-19.”

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.