Thailand is van plan om COVID-vaccinaties aan te bieden aan Chinese toeristen, India gaat Covid-test vóór vertrek afdwingen bij vijf Aziatische landen

FOTO: Thansettakij

nationaal —

 De Thaise minister van Volksgezondheid onthulde dat Thaise functionarissen van plan zijn Chinese toeristen een boosterprik tegen Covid-19 aan te bieden wanneer ze op 8 januari 2023 aankomen.

Anutin Charnvirakul, de Thaise minister van Volksgezondheid, verklaarde aan de Thaise pers dat AstraZeneca-vaccins zullen worden gegeven aan Chinese toeristen die bereid zijn te betalen wanneer ze in Thailand aankomen nadat China op 8 januari de reisbeperkingen heeft opgeheven.

Dit beleid is niet verplicht en Chinese toeristen wordt alleen gevraagd zich te houden aan de basisregels, net als andere buitenlandse aankomsten.

In tegenstelling tot Thailand zijn er op het moment van schrijven nog steeds RT-PCR-tests voor Covid-19 voor zowel inkomende als uitgaande reizigers in China, dus de minister verwacht niet dat een plotselinge toestroom van Chinese toeristen Thailand zal binnenstromen. Sommige tests zullen echter op 8 januari in China worden verwijderd.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) voorspelt dat er in het eerste kwartaal van 300,000 ongeveer 2023 Chinezen zullen arriveren. Thaise mensen moeten ervoor zorgen dat ze ten minste vier doses van het Covid-19-vaccin hebben gehad, zei Anutin. moeten ook beschikken over effectieve ziektebestrijding.

Wichit Kaewsaithiam, directeur van de luchthaven van Chiang Mai, zei dat rechtstreekse vluchten tussen China en Chiang Mai onmiddellijk op 8 januari zullen worden hervat. Sommige luchtvaartmaatschappijen zijn al van plan vluchten aan te bieden tussen Shanghai en Chiang Mai, zei hij.

Ondertussen is India van plan RTPCR-tests vóór vertrek verplicht te stellen voor toeristen die uit vijf Aziatische landen komen: Singapore, Japan, Hong Kong, China, Korea, en Thailand.

Volgens de laatste richtlijnen van het Indiase vakbondsministerie van Volksgezondheid en Gezinswelzijn zal deze stap op 1 januari 2023 van kracht worden. uren voorafgaand aan het ondernemen van de reis) wordt ingevoerd voor passagiers die aankomen op alle internationale vluchten uit deze landen.”

Dit zal een aanzienlijke invloed hebben op het aantal aankomsten van Indiase toeristen in Thailand, aangezien Indiase toeristen volgens de TAT het grootste deel uitmaken van de toeristen die per vliegtuig in Thailand aankomen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op FacebookTwitterGoogle NieuwsInstagramTiktokYouTubePinterestFlipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.