Meer dan 300 verkeersongevallen gemeld met 37 doden in Thailand op de eerste dag van 'New Year's Seven Days of Danger'

Thailand -

  Thailand's Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldde vandaag (30 december) in totaal 349 verkeersongevallen, met 351 gewonden en 37 doden, op de eerste dag (29 december) van de 'New Year's Seven Days of Danger' verkeersongevallen campagne.

Ongevallen werden meestal veroorzaakt door te hard rijden (41.55 procent), gevolgd door rijden onder invloed (23.50 procent). Bij ongeveer 81.51 procent van de ongevallen waren motorfietsen betrokken.

43.27 procent van de verkeersongevallen vond het meest plaats op rijkswegen. De meeste ongevallen vonden plaats tussen 6:01 uur en 9:00 uur met 9.46 procent.

Het hoogste aantal ongevallen was in Lamphun (13 keer). Het hoogste aantal gewonden was in Surat Thani (14 personen). De provincie met de meeste dodelijke slachtoffers was Prachuab Kirikhan (3 doden).

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.