Meer dan 300 verkeersongevallen gemeld met 37 doden in Thailand op de eerste dag van 'New Year's Seven Days of Danger'

Thailand -

  Thailand's Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) meldde vandaag (30 december) in totaal 349 verkeersongevallen, met 351 gewonden en 37 doden, op de eerste dag (29 december) van de 'New Year's Seven Days of Danger' verkeersongevallen campagne.

Ongevallen werden meestal veroorzaakt door te hard rijden (41.55 procent), gevolgd door rijden onder invloed (23.50 procent). Bij ongeveer 81.51 procent van de ongevallen waren motorfietsen betrokken.

43.27 procent van de verkeersongevallen vond het meest plaats op rijkswegen. De meeste ongevallen vonden plaats tussen 6:01 uur en 9:00 uur met 9.46 procent.

Het hoogste aantal ongevallen was in Lamphun (13 keer). Het hoogste aantal gewonden was in Surat Thani (14 personen). De provincie met de meeste dodelijke slachtoffers was Prachuab Kirikhan (3 doden).

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.