Tourism Authority of Thailand verschuift doel van 20 miljoen toeristen in 2023 naar 25 miljoen nadat China de grenzen weer opent

nationaal —

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft haar doelstelling voor internationale toeristen in 2023 herzien, met als doel 25 miljoen aan te trekken in plaats van de eerder geplande 20 miljoen, nadat China had aangekondigd een einde te maken aan de door Covid veroorzaakte grenssluitingen.

De Chinese regering heeft ook alle quarantainemaatregelen en beperkingen op vluchten geannuleerd die op 8 januari 2023 van kracht worden. Details zijn te volgen via deze link.

Wat de TAT betreft, zei gouverneur Yuthasak Supasorn dat hij de regering zou voorstellen om de verblijfsperiode voor 3 groepen buitenlandse reizigers die in Thailand aankomen te verlengen tot 31 december 2023, om buitenlandse bezoekers, vooral Chinezen, aan te trekken om te blijven en meer in Thailand uit te geven. Thailand.

Yuthasak zei: “Voordat China de versoepeling van de reisbeperkingen aankondigde, hadden we ons ten doel gesteld om in 20 ten minste 2023 miljoen internationale toeristen (exclusief Chinezen) naar Thailand te trekken. Nadat China de heropening van zijn grenzen had aangekondigd, is ons doel nu verschoven om minstens 25 miljoen internationale toeristen aan te trekken, waaronder Chinese toeristen.”

De heropening van China brengt ook een grote opluchting voor de toeristische sector in Thailand. Maar volgens Sisdivachr Cheewarattanaporn, voorzitter van de Association of Thai Travel Agents, moet de Thaise regering nog nauwlettend in de gaten houden of de Chinese regering uitgaand toerisme na 8 januari 2023 officieel zal aankondigen en toestaan.

Hij zei: "Thailand en Japan zullen tot de eerste groep landen behoren waar China zijn burgers naar toe zal laten reizen."

Hoe dan ook, analisten in de reisindustrie verwachten niet dat het Chinese toerisme zich onmiddellijk zal herstellen om meerdere redenen, waaronder een huidige grote uitbraak van Covid in China en mogelijke beperkingen voor landen die Chinese toeristen toelaten. Japan is bijvoorbeeld al begonnen dat Chinese toeristen moet bij aankomst een Covid-19-test doen en indien positief 7 dagen in quarantaine.

Bovendien wordt niet verwacht dat China onmiddellijk alle soorten toeristen zal laten reizen, maar zich in plaats daarvan eerst zal richten op studenten, zakenreizigers, familiebezoeken en ontspannen toerisme in het algemeen in golven.

Grootschalige Chinese reisgroepen en -bedrijven zullen waarschijnlijk ook een paar maanden nodig hebben om snel weer volledig operationeel te zijn, dus het kan even duren voordat tourbussen met Chinese toeristen weer een normaal verschijnsel zijn in Thailand.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.