China kondigt einde aan aan Covid-gerelateerde grenssluitingen en quarantainemaatregelen

nationaal —

Geen verplichte quarantaine meer. Geen beperkingen meer op vluchten. Een negatief testresultaat 48 uur voor de reis is de enige Covid-vereiste om vanaf januari naar China te reizen xnumxth.

China heeft in de nacht van maandag 26 december twee mededelingen gepubliceerd waarin belangrijke beleidswijzigingen met betrekking tot Covid-19 worden aangekondigd. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste beleidswijzigingen.

  1. Met onmiddellijke ingang hernoemt China "nieuwe coronavirus-longontsteking" naar "nieuwe coronavirus-infectie", waarbij het woord "longontsteking" wordt geschrapt uit de officiële naam van Covid-19.
  2. Covid-19 is aangewezen als een infectieziekte van categorie B, maar wordt sinds 2020 beheerd als de meest ernstige infectieziekte van categorie A. Vanaf 8 januari 2023 wordt Covid-19 beheerd als een infectieziekte van categorie B, waarmee de manier om beperkingen te laten vallen.

[Alles hieronder wordt van kracht vanaf 8 januari 2023.]

  1. Als gevolg van het feit dat Covid-19 vanaf 8 januari 2023 wordt beheerd als een infectieziekte van categorie B, zal China volgens de Chinese wet op de preventie en bestrijding van infectieziekten niet langer quarantainemaatregelen nemen voor mensen die besmet zijn met Covid-19; niet langer nauwe contacten bepalen; niet langer hoog- en laagrisicogebieden aanwijzen; het testen van Covid-19 aanpassen aan op vrijwillige tests gebaseerd; de frequentie en inhoud van relevante informatieverstrekking aanpassen;
  2. Volgens de Chinese grensgezondheids- en quarantainewet zal China niet langer relevante quarantainemaatregelen opleggen aan inkomend personeel en goederen.
  3. De nucleïnezuur-/PCR-testen worden 48 uur voor aanvang van de reis naar China uitgevoerd. Degenen met negatieve resultaten kunnen naar China komen zonder een gezondheidscode aan te vragen bij Chinese ambassades/consulaten in het buitenland. Als het testresultaat positief is, moet de persoon naar China reizen nadat het resultaat negatief is geworden.
  4. China zal bij binnenkomst nucleïnezuur-/PCR-testen en gecentraliseerde quarantaine afschaffen. Als de gezondheidsverklaring normaal is en er geen afwijking is in de routinematige quarantaine in de douanepoort, wordt de persoon vrijgelaten om China binnen te komen.
  5. China zal het zogenaamde "Five One"-beleid, de bezettingsvereiste op vluchten en andere beperkingen op het aantal vluchten afschaffen. Luchtvaartmaatschappijen moeten nog steeds voorzorgsmaatregelen nemen tijdens de vlucht en passagiers moeten zichzelf nog steeds maskeren. (Het "Five One"-beleid stond Chinese luchtvaartmaatschappijen toe slechts één vlucht per week op één route naar elk land te vliegen en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen slechts één vlucht per week naar China uit te voeren. De meeste vluchten naar China zijn beperkt tot het vullen van 75% van hun stoelen.)
  6. China zal de regelingen voor buitenlanders die naar China komen voor hervatting van werk en productie, zakendoen, studie, familiebezoek en reünie verder optimaliseren, en het bijbehorende visumgemak bieden.
  7. China zal geleidelijk het in- en uitstappen van passagiers op waterwegen en landhavens hervatten.
  8. China zal het uitgaande reizen van Chinese burgers op een ordelijke manier hervatten, afhankelijk van de internationale epidemische situatie en de capaciteit van verschillende diensten.

De officiële kennisgeving gaf het volgende als achtergrond van de beleidswijziging.

Sinds het uitbreken van de nieuwe coronavirusinfectie heeft het Centraal Comité van de Partij, met kameraad Xi Jinping als kern, groot belang gehecht aan de preventie en bestrijding van de epidemie, de gecentraliseerde en verenigde leiding van het preventie- en controlewerk uitgebreid versterkt, en definieerde duidelijk het institutionele mechanisme, de strategische principes, doelstellingen en taken, en werkvereisten voor de preventie en beheersing van de epidemie, en bood fundamentele richtlijnen en wetenschappelijke richtlijnen voor het winnen van de People's War en de Overall War, de Interdiction War en de normalisatie in de preventie en bestrijding van de epidemie.

De preventie en bestrijding van epidemieën in China hebben altijd vastgehouden aan "mensen eerst" en "leven eerst", waarbij alle regio's en afdelingen nauw samenwerken, hun taken uitvoeren, preventie- en controlemaatregelen dynamisch optimaliseren en aanpassen aan de situatie, en voortdurend verbeteren wetenschappelijke en nauwkeurige preventie en bestrijding.

1.4 miljard mensen hebben de epidemie met één hart en met doorzettingsvermogen en toewijding bestreden, effectief gereageerd op de impact van vijf golven van wereldwijde epidemieën, met succes de wijdverbreide verspreiding van de relatief sterk pathogene oorspronkelijke stam en de Delta-stam vermeden, en ernstige ziekten en sterfgevallen. De epidemieën en sterfgevallen werden sterk verminderd en er werd kostbare tijd gewonnen voor de ontwikkeling en toepassing van vaccins en medicijnen, evenals de voorbereiding van medische middelen.

China heeft de laagste epidemie- en sterftecijfers ter wereld gehandhaafd, de gezondheid van mensen gestaag verbeterd en de beste resultaten ter wereld behaald bij de integratie van economische ontwikkeling en epidemische preventie en bestrijding, waarbij het sterk de rol van een verantwoordelijke macht aantoont en een wonder van preventie creëert en controle in de geschiedenis van de menselijke strijd tegen ziekten.

Op dit moment, met de virusmutatie, veranderingen in de epidemie, de populariteit van vaccinatie en de accumulatie van ervaring met preventie en bestrijding, wordt China's preventie en bestrijding van nieuwe coronavirusinfecties geconfronteerd met nieuwe situaties en nieuwe taken. Het preventie- en controlewerk is een nieuwe fase ingegaan.

Vanuit de situatie van virusmutatie geloven binnenlandse en buitenlandse experts over het algemeen dat de algemene richting van virusmutatie is: het zal minder pathogeen worden, meer bovenste luchtweginfecties, met een kortere incubatietijd, het nieuwe coronavirus zal lang in de natuur voorkomen Na verloop van tijd zal de pathogeniteit ervan aanzienlijk worden verminderd en zal de resulterende ziekte geleidelijk evolueren naar een algemene infectieziekte van de luchtwegen.

Hoewel het aantal infecties hoog is, is het aandeel asymptomatische infecties en milde gevallen meer dan 90% en is het aantal ernstige ziekten en sterfgevallen extreem laag. Vanuit het perspectief van China's stichting op het gebied van preventie en bestrijding heeft China meer dan 3.4 miljard doses vaccinatie tegen het nieuwe coronavirus verzameld, met een volledige vaccinatiegraad van meer dan 90% voor mensen ouder dan drie jaar; er is vooruitgang geboekt bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van specifieke antivirale geneesmiddelen in binnen- en buitenland, en China heeft klinisch effectieve voorschriften gescreend, zoals "drie geneesmiddelen en drie voorschriften" (van de traditionele Chinese geneeskunde). Het medische en gezondheidspersoneel heeft een rijke ervaring opgebouwd op het gebied van preventie en bestrijding en behandeling van epidemieën, en het preventie- en controlevermogen is aanzienlijk verbeterd.

Na een uitgebreide beoordeling van de virusmutatie, de epidemische situatie en de basis van China op het gebied van preventie en bestrijding, heeft China (voldaan) aan de basisvoorwaarden om de nieuwe coronavirusinfectie aan te passen van “aangewezen als categorie B maar beheerd onder categorie A” naar “ aangewezen als Categorie B en beheerd onder Categorie B.”

Artikel uit Zichen Wang

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.