Royal Thai Police beveelt agenten om te stoppen met het onthullen van nationaliteitsinformatie van gearresteerde buitenlanders aan de media

Thailand-

Volgens de woordvoerder van de Royal Thai Police, generaal Roi Ingkhapairoj, krijgt de Thaise politie de opdracht om niet langer informatie over de nationaliteit van buitenlanders die zijn gearresteerd wegens vermeende misdaden in Thailand aan de media te verstrekken.

Het bevel is gisteravond laat, kerstavond 24 december 2022, uitgevaardigd aan alle provinciale politiebureaus in Thailand.

Volgens Roi is het bevel er na "verzoeken" van niet-geïdentificeerde ambassadeurs van landen die vonden dat meldingen van hun burgers die misdaden zouden plegen, het positieve imago van hun respectievelijke landen zouden schaden.

Het bevel heeft geen invloed op zaken die zijn berecht en veroordeeld door een Thaise rechtbank, alleen op arrestaties en verwerkingen in afwachting van het proces.

TPN-media merkt op dat dit geen wet is en dat het voor de pers geen overtreding zou zijn om de nationaliteit van een buitenlander te publiceren als ze over die informatie beschikken. In plaats daarvan is het een beleidswijziging voor de Thaise politie.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.