Tourism Authority of Thailand bevestigt dat nieuwjaarsactiviteiten NIET in het hele land zijn geannuleerd, aangezien er meer meldingen komen van toeristen die hotelboekingen annuleren

Thailand -

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft bevestigd dat ze de nieuwjaarsactiviteiten NIET hebben geannuleerd. Naar verwachting zullen meer dan 3.14 miljoen toeristen deelnemen aan evenementen die minstens 11.2 miljard baht zullen opleveren.

De TAT-gouverneur, de heer Yuthasak Supasorn, verklaarde tegenover de pers: "Er is GEEN annuleringsbevel of enige wijziging in activiteiten voor de 'Verbazingwekkend Thailand Countdown 2023' die zal worden gehouden door de TAT samen met particuliere exploitanten. Elk bevel zou worden uitgevaardigd door de minister van Toerisme en Sport, de heer Phiphat Ratchakitprakarn.”

"We verwachten 3.14 miljoen toeristen op dit nieuwjaarsfestival, wat minstens 11.2 miljard baht zal opleveren."

“Voor het Pattaya Countdown-evenement is alleen de vuurwerkshow geannuleerd, er zullen tientallen concerten, evenementen, een foodfestival, dj's, shows en nog veel meer plaatsvinden. Deze wijziging heeft geen invloed op de inkomsten, aangezien toeristen hun reizen en kamers al hebben geboekt.”

Ons verhaal:

De autoriteiten van Pattaya hebben besloten om de New Year Countdown-vuurwerkshow van 29 tot 31 december 2022 te annuleren. Voorlopig gaan de concerten en foodfestivals die voor de Countdown zijn gepland echter gewoon door.

Ondertussen kondigde de particuliere sector van Khao San de annulering van de Countdown 2023 aan vanwege wat zij een 'kwetsbare tijd' noemden. Uitgaansgelegenheden zijn echter nog wel open.

De heer Sanga Ruengwattanakun, de president van Khao San Business Operators, vertelde de media: “Veel regeringskantoren wordt verzocht, maar niet bevolen, om geen amusementsactiviteiten te houden voor het nieuwe jaar omdat het een 'breekbare tijd' is voor Thaise mensen. .”

“Dus hebben we besloten om het aftellen op 31 december te annulerenst ook op Khao San Road. Uitgaansgelegenheden zijn echter nog steeds normaal open en kunnen hun privé aftelevenementen binnen hun locaties houden. concludeerde Sanga.

Sommige gebieden, zoals Mueang Chonburi, annuleerden hun eigen aftelling van het nieuwe jaar en vervingen deze door een traditionele tempelceremonie. TAT heeft echter benadrukt dat dit individuele beslissingen waren en geen nationale.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.