Veel buitenlanders doneren bloed na enorm tekort aan Rh-negatief bloed in Phuket

Phuket -

Buitenlanders hebben bloed gedoneerd na een enorm tekort aan Rh-negatief in Phuket als gevolg van een toenemend aantal buitenlanders dat betrokken is geweest bij ongelukken.

Ons vorige verhaal:

Thai Phuket Immigration Bureau wil samen met het Vachira Hospital alle buitenlandse ingezetenen en expats uitnodigen om uw bloed te doneren.

De donatie gisteren (22 decembernd) werd gehouden in het warenhuis Central Floresta.

Dokter Weerasak Lorthongkam, de directeur van het Vachira Phuket-ziekenhuis, vertelde aan The Phuket Express: “Van de Thaise mensen is er slechts 0.3 procent met speciale bloedgroepen. Het meeste van het Rh-negatieve bloed wordt gevonden in Europeanen, dat is ongeveer 15 procent.

“We moeten meer van deze bloedgroep sparen voor buitenlanders in Phuket en nabijgelegen provincies. Meer buitenlanders bezoeken Phuket. Tegelijkertijd is het aantal buitenlanders dat het slachtoffer wordt van ongelukken ook toegenomen.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.