De Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj 'The Serpent' wordt vrijgelaten uit de gevangenis in Nepal

Kathmandu -

Het Hooggerechtshof van Nepal gisteren (21 decemberst) beval de vrijlating van de Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj, 78, bekend als 'The Serpent' en de “Bikini Killer”.

Sobhraj gaf toe dat hij minstens 20 jonge westerse backpackers in Azië, waaronder Thailand, had vermoord. Hij stopte meestal drugs in hun drankjes en eten.

Hij staat ook wel bekend als de 'Bikini Killer'. In Thailand werd in 1970 een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Hij werd beschuldigd van het drogeren en vermoorden van vrouwen in bikini's op het strand van Pattaya.

Hij werd in 2004 in Kathmandu gearresteerd. Volgens het Hooggerechtshof van Nepal heeft Sobhraj al meer dan 75 procent van zijn straf uitgezeten met goed gedrag. Hij heeft ook een hartaandoening. Hij heeft in totaal 19 jaar gevangenisstraf uitgezeten, terwijl levenslange gevangenisstraffen in Nepal 20 jaar zijn.

Vorig jaar, de BBC en Netflix produceerde een tv-serie gebaseerd op zijn schokkende misdaden genaamd 'The Serpent'.

BRONNEN: Kathmandupost reuters bbc anieuws

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.