Onderwatervoertuig wordt ingezet om gezonken Thais marineschip te inspecteren

FOTO: Bangkokbiznews

nationaal -

De Thaise marine heeft de Explosive Ordnance Disposal Unit opdracht gegeven om het autonome onderwatervoertuig Sea Fox te gebruiken om de toestand van het gezonken HTMS Sukhothai te onderzoeken.

De Sea Fox zal worden afgeleverd op een locatie 20 zeemijl uit de kust van het district Bang Saphan in de provincie Prachuap Khiri Khan, waar het korvet kapseisde. Het zal morgen, 22 december, arriveren vanaf de Mine Squadron Royal Thai Fleet in de provincie Samut Prakan.

De zeestrijdkrachten zullen dit onderwateronderzoeksschip gebruiken om foto's te maken van de gezonken HTMS Sukhothai om plannen te maken voor toekomstig herstel. De Royal Thai Navy zei dat het de hulp van de particuliere sector in Thailand nodig heeft, daarbij verwijzend naar de uitrusting van de zeestrijdkrachten, maar deze is niet zo modern als die van de particuliere sector.

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.