Thaise autoriteiten gaan hard optreden tegen cannabisfeesten en rijden onder invloed tijdens oud en nieuw

nationaal —

Cannabis mag niet worden gebruikt als onderdeel van nieuwjaarsvieringen, waarschuwde het Department of Thai Traditional and Alternative Medicine (DTAM).

DTAM-directeur-generaal Thongchai Lertwilairattanapong zei gisteren, 20 december, dat cannabisfeesten tijdens nieuwjaarsfestivals niet zijn toegestaan ​​en dat ze hun personeel zullen sturen om locaties te inspecteren waarvan wordt gemeld dat ze dergelijke feesten onmiddellijk organiseren. Thongchai herinnerde het publiek eraan dat cannabis alleen voor medisch gebruik mag worden gebruikt met de hulp van een arts en niet mag worden gebruikt voor feesten of evenementen.

Thongchai zei dat verkopers een vergunning moeten krijgen om cannabis te verkopen. Als ze dat niet doen of cannabisfeesten organiseren, zullen er zeker juridische gevolgen volgen.

Toen verslaggevers hem vroegen of de autoriteiten verdachte partijen zullen inspecteren die mogelijk verband houden met cannabis, antwoordde Thongchai dat de politie zich zal bezighouden met het monitoren van andere nieuwjaarsactiviteiten, zoals drinken dat het risico op verkeersongevallen vergroot.

De politie zal echter nog steeds willekeurig cannabiswinkels inspecteren om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de regels voor cannabiscontrole. De DTAM-functionarissen zullen ook de politie vergezellen, zei Thongchai.

Wat betreft mensen die cannabis roken in hun woningen en anderen storen, zij zullen worden beschuldigd van het overtreden van de aankondiging van het ministerie van Volksgezondheid voor het veroorzaken van overlast voor anderen, maar dit vereist dat een beledigde persoon een formele klacht bij de politie indient.

Tijdens de nieuwjaarsperiode wordt verwacht dat er een intense controle zal zijn op het drinken nadat het ministerie van Volksgezondheid en wetshandhavers een campagne hebben gelanceerd met de naam "Niet drinken en rijden, niet rijden en drinken."

Het ministerie zei dat meer dan de helft van de chauffeurs die betrokken waren bij ongelukken afgelopen nieuwjaar had gedronken.

Pol. Generaal-majoor Weeraphat Sivapat, plaatsvervangend commandant van het Police Strategy Office van de Royal Thai Police, verklaarde dat meer dan 40,000 politieagenten op de hoofdwegen in het hele land zullen worden gestationeerd om het verkeer te vergemakkelijken en verdachten van rijden onder invloed te ademen.

Herhaalde overtreders zullen worden gedocumenteerd en zullen zwaardere juridische stappen ondernemen. Winkels die alcohol verkopen aan minderjarigen zullen hetzelfde lot ondergaan, zei de gedeputeerde.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.