Oman's SalamAir lanceert directe vluchten Muscat-Bangkok

PERSBERICHT:

De driemaal wekelijkse dienst naar de Thaise hoofdstad sluit aan bij de bestaande viermaal wekelijkse route Muscat-Phuket.

Bangkok, 20 december 2022 – De in Oman gevestigde luchtvaartmaatschappij SalamAir heeft een nieuwe driemaal wekelijkse directe dienst gelanceerd van Muscat naar Bangkok – haar tweede bestemming in Thailand na Phuket.

De vluchten Muscat-Bangkok worden uitgevoerd op zondag, dinsdag en vrijdag, terwijl de vluchten Bangkok-Muscat worden uitgevoerd op maandag, woensdag en zaterdag.

De inaugurele vlucht OV467 vertrok om 18.45 uur uit Muscat. op 18 december en arriveerde om 03.45 uur in Bangkok. op 19 dec.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft in samenwerking met partners uit de publieke en private sector een welkomstceremonie georganiseerd op Suvarnabhumi Airport.

De heer Chaiwat Tamthai, TAT Director Dubai Office, zei: “De nieuwe Muscat-Bangkok-route geïntroduceerd door SalamAir zal de TAT aanzienlijk helpen bij onze inspanningen om de Oman-markt naar Thailand te laten groeien. Samen met de bestaande Muscat-Phuket-vluchten biedt het Omaanse reizigers zowel meer stoelcapaciteit als routeflexibiliteit bij een bezoek aan het koninkrijk.”

SalamAir lanceerde zijn Muscat-Phuket-route in december 2019, en in de pre-pandemische periode van 2019-2020 werkte de TAT nauw samen met de luchtvaartmaatschappij om Thailand te promoten als een favoriete reisbestemming op de Oman-markt.

Bij de introductie reed de dienst van Muscat naar Phuket drie keer per week; nu is de frequentie opgevoerd tot vier wekelijkse vluchten die op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag vertrekken vanuit de hoofdstad van Oman.

De samenwerking tussen de TAT en SalamAir omvatte een gezinsreis naar Phuket in januari 2020 voor reisagenten uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), en recentelijk een gezamenlijke verkoopactie die liep van 1 november tot 15 december 2022, waarbij Thailand werd gepromoot in de Gulf Cooperation Council-lidstaten Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de VAE, en ook Iran. Deze promotie was voornamelijk gericht op nieuwe bezoekers aan Thailand.

SalamAir, opgericht in 2016, is een goedkope luchtvaartmaatschappij die vanaf haar basis in Muscat naar meer dan 30 bestemmingen over de hele wereld vliegt, waaronder Bangkok en Phuket in Thailand. De vloot bestaat uit een Airbus A180neo met 320 zitplaatsen en een A212neo met 321 zitplaatsen.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.