UPDATE: Minstens 30 matrozen worden nog steeds vermist nadat het Royal Thai Navy-schip is gezonken

Prachuap Khiri Khan –

Een uitgebreide zoektocht naar ten minste 30 vermiste matrozen is nog steeds aan de gang nadat HTMS Sukhothai zondagavond zonk in een storm in de Golf van Thailand.

Eerst ons vorige verhaal:

Een schip van de Royal Thai Navy kapseisde bij de wijk Bang Saphan. 73 bemanningsleden zijn gered, terwijl er nog ongeveer 33 in zee zijn.

Nu voor onze update:

De Royal Thai Navy ontkende berichten dat 10 van de vermiste matrozen waren gevonden en één dood. Ze verklaarden dat meer dan één schip was gezonken, hoewel ze geen details over andere schepen gaven.

HTMS Sukhothai, een korvet uit de Rattanakosin-klasse, kapseisde zondag rond 11.30 uur voor de kust van Prachuap Khiri Khan, zei marinewoordvoerder admiraal Pokkrong Monthatpalin.

De meeste van de 106 bemanningsleden werden gered, maar ongeveer 30-31 van hen waren nog op drift. Men vermoedde dat ze allemaal reddingsvesten aan hadden.

De bemanning was op HTMS Sukhothai op patrouille 20 zeemijl uit de kust van het district Bang Saphan, in de provincie Prachuap Khiri Khan, waar het schip heen en weer werd geslingerd door hoge golven in de stormachtige zee.

Zeewater begon in de korvet te stromen en de stroom viel uit. De hoofdmotor stopte met werken en het schip spartelde uit de hand. Het schip, gebouwd door Tacoma Boatbuilding Company in Washington, VS, kapseisde zondag rond 11 uur.

De zoek- en reddingspogingen van verschillende schepen gaan door.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

 

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.